Na een lange radiostilte meldt Bauhaus dat ze nu eindelijk toch gaan starten met de bouw van een bouwmarkt in Den Hoorn.

De vestiging in Den Hoorn wordt de vierde Bauhaus van Nederland. Het traject liep zeer lang. Langer dan Herwin Oost directeur van Bauhaus Nederland is. "Ik begin straks aan mijn vierde jaar en het project Den Hoorn liep daar als een rode draad doorheen."

Oplevering 2021

De handtekening voor de bouw liep volgens Oost vertraging op vanwege de opslag op oude calculaties en bouwoffertes. Maar nu gaat het eindelijk los. In het eerste kwartaal van 2020 gaat de bouw van start van Bauhaus Den Hoorn. Bauhaus Den Hoorn verenigt straks op ruim 17.000 m2 meerdere speciaalzaken onder één dak, zoals: een bouwmaterialen drive-in, een complete sanitairafdeling en een uitgebreid tuincentrum. De opening staat gepland voor de eerste helft van 2021.

Op naar de 16

In de branche ontstond zo langzamerhand het vermoeden dat Bauhaus het in Nederland niet zo goed zou doen. En dat ze misschien zelfs eerder uit ons land zouden vertrekken dan dat ze de vierde vestigingen zouden openen. Daar is volgens Oost niets van waar. "Wij doen wat we beloven. Het is waar dat dit wel heel lang geduurd heeft, maar we hebben nu meerdere ijzers in het vuur. Op plekken die bekend zijn als Haarlemmermeer, Amersfoort, Rosmalen en Leeuwarden. Maar ook op plekken die nog niet breed bekend zijn. Zelfs op plekken die misschien wel in de plaats kunnen komen van andere plekken op ons huidige lijstje. Ook naar Amsterdam en Rotterdam willen we graag toe, maar dat is schier onmogelijk."

Kapitaal gereserveerd

Volgens Oost mikt Bauhaus nog steeds op 16 vestigingen. Wanneer? "Als ze allemaal zo lang duren als Den Hoorn, zitten jij en ik straks samen achter de geraniums te kijken naar die zestiende vestiging", lacht Oost. "Eén ding is zeker, ze zullen er komen. We willen het en we kunnen het. Het kapitaal voor Nederland is in ieder geval gereserveerd."