Op 4 oktober 2017 ontmoeten handelaren in bouwmaterialen, hout en ijzerwaren/gereedschappen elkaar en hun leveranciers op [Bouwgroothandel Bijeen]: het netwerkcongres van Hibin, VVNH, Vertaz en MIXpro. Schrijf je meteen in of check het verslag van [BB] 2016 of de fotopagina van [BB] 2016.

[DIRECT INSCHRIJVEN]

Een architect die gebiedsontwikkelaar werd. Een ex-groothandelaar die nu successen boekt als ontwikkelaar en exploitant van zorgvastgoed. Zes toekomstprofielen voor de handel en de rol die fabrikanten daarin (kunnen) spelen. Genomineerden voor de Fabrikant van de Toekomst. Branchegenoten over hun zoektocht naar innovatie. Hulp en inspiratie bij de innovatie binnen uw eigen bedrijf. Een dynamische workshop om uw organisatie te laten Omdenken. En natuurlijk: Tom van ’t Hek. Zie daar de ingrediënten van [Bouwgroothandel Bijeen] 2017.

Het jaarlijkse congres met tweehonderd beslissers uit de bouwgroothandel vindt dit jaar plaats op woensdag 4 oktober in de Prodentfabriek in Amersfoort. Uitdagend, inspirerend en, zoals altijd, een prima evenement om te netwerken. U kunt zich hier direct online aanmelden voor [Bouwgroothandel Bijeen]. De deelnamekosten bedragen € 225,- Hibin-leden krijgen €50,- korting. 

[DIRECT INSCHRIJVEN]

Locatie
De 2017-editie van [Bouwgroothandel] staat in het teken van kansen en inspiratie. Dit jaar ligt het accent op nieuwe, inspirerende concepten. We laten dit jaar vooral de veerkracht en de inventiviteit van de branche zien. Daar past een nieuwe locatie bij. 
De Prodentfabriek is onderdeel van De Nieuwe Stad. Het is een stad in het klein, met een diversiteit aan bedrijven, winkels, evenementen, horeca, onderwijs en een sterke gemeenschap. De Nieuwe Stad heeft circulariteit als uitgangspunt. Het is een dynamisch gebied waar je de vooruitgang kun ruiken en waar enkele landelijk succesvolle startups hun oorsprong vinden. Kortom, een ideaal podium voor kansen en inspiratie.
 
De Nieuwe Stad ligt pal naast het Eemplein, een recente ontwikkeling in Amersfoort met een grote parkeergarage. Vanaf de parkeergarage is het ongeveer 200 meter lopen naar de Prodentfabriek. De route naar [Bouwgroothandel Bijeen] wordt met borden aangegeven.

[DIRECT INSCHRIJVEN]

Programma [Bouwgroothandel Bijeen] 2017

12.00 - Inlooplunch
Netwerken met een broodje

13.00 - Opening door Tom van ’t Hek

13.10 - Mendel Robbers
Strategy manager Schipper Bosch over De Nieuwe Stad

13.35 - Masterclass The Next Step
Rondetafelgesprek met Elsemarie van Lingen  (Lingen Keramiek),  Martijn Geurts (BPG Geurts van Bergen) en Paul Kuijpers (Balance & Result)

13.55 - Zes Toekomstprofielen voor de groothandel

13.10 - Fabrikant van de Toekomst - Bekendmaking van de genomineerden

14.30 Laurens van Rij / Hendrik Roozen
Directeur projectontwikkeling Roozen van Hoppe en lid RvB De Leyhoeve

15:00 PAUZE
Netwerken in de bijzondere ambiance van de Prodentfabriek

16.00 - Innovation Booster
Inspirerende, interactieve innovatiesessie

16.45 - OMDENK-sessie
Omdenk-clinic waarin we problemen in mogelijkheden transformeren

17.30 - NETWERKBORREL
Netwerken met een drankje

Mendel Robbers
Strategy manager Schipper Bosch over De Nieuwe Stad

Mendel Robbers vertelt meer over de visie van prijswinnend ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch. Naast herontwikkelingsproject de Nieuwe Stad in Amersfoort is Schipper Bosch ook initiatiefnemer van duurzaam Industriepark Kleefse Waard in Arnhem en aandeelhouder in een aantal duurzame bedrijven, waaronder Platowood. Duurzaamheid staat centraal in de strategie. De werkwijze van Schipper Bosch gaat uit van respect voor de omgeving, voor het milieu, de historie en de gebruikers. In tegenstelling tot een meer traditionele benadering in projectontwikkeling kiest Schipper Bosch voor een blijvende betrokkenheid. Het uitgangspunt is dat de kwaliteit van een gebied blijft groeien. Dat betekent dat de waarde die een gebied heeft voor de gebruikers, blijft toenemen. Een mindchanging kijk op de kansen die circulariteit biedt.

Masterclass The Next Step
Rondetafelgesprek met Elsemarie van Lingen  (Lingen Keramiek),  Martijn Geurts (BPG
Geurts van Bergen) en Paul Kuijpers (Balance + Result)

Wat is de volgende stap in de ontwikkeling van uw bedrijf en hoe gaat het management 2.0 daarmee om? De wereld rond de bouwmaterialenhandel is volop in beweging. Dat biedt nieuwe kansen. Is uw bedrijf er klaar voor om bedreigingen te pareren en nieuwe kansen te grijpen? Met die uitdagingen ging een groep (aanstaande) managers aan de slag in de Masterclass The Next Step onder leiding van Balance & Result. Deelnemers vertellen hoe deze innovatieve aanpak hen heeft geholpen en welke lessen andere groothandelaren hieruit kunnen trekken.

Zes Toekomstprofielen
Wat is de rol van uw bedrijf in d toekomstige bouwketen? Bent u Systeemregisseur, Inspiratiecentrum, Logistiek specialist, One-stop-shop, Partner in duurzaamheid of Bouwservice partner? Tom van ’t Hek vraagt Paul Kuijpers van Balance & Result  naar de kenmerken en de klantwaarden die bij deze toekomstprofielen horen. 

Fabrikant van de Toekomst
Bekendmaking van de genomineerden

Op basis van een onderzoek door USP Marketing Consultancy onder bouwgroothandelbedrijven worden tien fabrikanten van bouwmaterialen genomineerd voor de titel Fabrikant van de Toekomst. Het onderzoek is een initiatief van Koninklijke Hibin, dat in het licht van veranderende (markt)omstandigheden wil werken aan een goede relatie waarbinnen fabrikanten en groothandel  elkaar waar mogelijk versterken. Andere bouwgroothandelsbedrijven worden uitgenodigd te participeren in het tweede deel van de verkiezing. Doel is de samenwerking tussen groothandelsbedrijven en fabrikanten te bevorderen. Met name op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en kennisdeling liggen er kansen en uitdagingen. De uitkomsten van het onderzoek moeten individuele bedrijven handvatten geven om de relatie op inhoud te verstevigen.

Laurens van Rij / Hendrik Roozen
Directeur projectontwikkeling Roozen van Hoppe en lid RvB De Leyhoeve

Een bedrijf dat ooit begon als bouwmaterialengroothandel, de stap nam naar zelf bouwen en ontwikkelen en inmiddels zeer onderscheidend is in het ontwikkelen en exploiteren van zorgvastgoed. Een inspirerend verhaal over innovatie en transformatie, dat iedere bezoeker tot nadenken zal zetten. Doe ik over vijf jaar nog steeds hetzelfde als vandaag?

PAUZE
Netwerken in de bijzondere ambiance van de Prodentfabriek

Bart van der Werf, Innovation Booster
Inspirerende, interactieve innovatiesessie
Bijna elke organisatie is op een of andere manier betrokken bij bedrijfsinnovatie. Maar niet iedereen doet het goed. Of zo goed als zou kunnen. De Innovation Boosters nemen de bezoekers van [Bouwgroothandel Bijeen] mee in een bewezen succesvolle innovatie-aanpak. Op basis van de nieuwste trends en ontwikkelingen, ondersteund door uitgebreid onderzoek, ondersteunen de Innovation Boosters bij het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Het bedrijf hielp tal van organisatie, waaronder Technisch Unie, om gestructureerd te innoveren. Bart van der Werf van Innovation Booster geeft handvatten om innovatie aan te jagen. In een wervelende presentatie neemt hij de zaal mee. Uitdagend en inspirerend.

OMDENK-sessie
Omdenk-clinic waarin we problemen in mogelijkheden transformeren

Ter afsluiting worden we in een grote OMDENK-sessie meegenomen in wat nodig is om de organisatie mee te krijgen in zo’n veranderproces. Op één of andere manier kleuren we het liefst binnen de lijntjes. Hoe doorbreek je dat? Op humoristische wijze en in een wervelend tempo wordt onweerlegbaar duidelijk dat ja-en denken en omdenken nog knap lastig is.

NETWERKBORREL
Netwerken met een drankje


SCHRIJF JE HIERONDER IN VOOR DEELNAME