Homed: DGN´s alternatieve woonconcept

Homed: DGN´s alternatieve woonconcept

De combi van een servicebouwmarkt met een woon-concept is hot. Op dat vlak heeft DGN met Decorette en Hubo twee mooie formules in huis. Maar Decorette past niet overal, dus zette DGN als alternatief Homed in de markt. Geen kopie, geen Decorette-light, maar een volwaardig alternatief. Uit eigen huis zodat de positionering en de acties op elkaar afgestemd kunnen worden en concepten elkaar versterken in plaats van beconcurreren.

Onlangs opende de familie Heijink in hun Hubo in Zutphen de eerste shop-in-shop van DGN’s woonmode-concept Homed. “Een woondeco-shop in een winkel van Hubo past perfect bij de strategie van de formule”, zegt Homed-projectleider Caroline van den Wittenboer.

Decorette voorkeur
Hubo’s marketing manager Miriam de Bruin: “Onze Decorette-formule heeft de eerste voorkeur. Vanwege de concurrentie met bestaande Decorette’s in dezelfde plaats is die combinatie niet altijd mogelijk, daarom ontwikkelden we Homed.”
Is Homed dan een kopie van Decorette waarmee DGN die gebiedsbescherming omzeilt? “Nou, het ligt veel genuanceerder”, zegt De Bruin. “In de markt zien we kansen voor

Advertentie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief