Intergamma bespaart fors op Logistiek en via Centrale Inkoop. Het percentage eigen merkproducten gaat daarbij volgens Rob Klifman omhoog tot wel 25%.

In het magazijn in Tiel staan vijf hallen vol met voorraad van de ‘eigen producten’ van Intergamma. We zien gereedschap, tuinartikelen, lampen, toiletzittingen, kranen, schappen en kleinmeubelen. Uit China en in toenemende mate ook uit Oost Europa en Turkije, onder labels als OK, Gamma, Karwei, Aqualino, Hands-On en Lux.

Intergamma's Directeur Supply Chain en Centrale Inkoop Rob Klifman: “We willen steeds meer zelf inkopen en zelf regie in de keten nemen. Daarvoor werken we samen met de Duitse keten OBI. Die samenwerking geeft ons volume en daarmee entree tot de kwaliteit die we wensen. Als we bijvoorbeeld eigen kranen maken, willen we die niet van 'Tjap-Tjoy-kwaliteit', zoals wij dat wel eens noemen. Dat kan dus niet bij iedere Chinese fabrikant, maar bij een fabrikant van bijvoorbeeld Grohe-kwaliteit. Alleen komen wij daar niet zomaar binnen, samen met OBI wel.”

Kwaliteit telt zwaar als criterium voor eigen producten, naast prijs. “Dat zie je ook terug in de markt. De Consumentenbond bekroonde twee van onze producten als Beste Koop. Precies op de verhouding van prijs en kwaliteit.”

Het volledige interview met Rob Klifman lees je in MIX 2016-2 (9 maart aanstaande)