"We hebben nu voor het eerst meer bezoekers op Gamma.nl dan in de winkels", zegt Gamma's directeur e-commerce Lieke Luttmer. "Bij sommige retailers is dat aantal al ...."

... dubbel zo groot en bij ons groeit het steeds harder. Het tempo accelereert."

Luttmer pionierde in het begin van de e-commercetijdperk met Albert.nl van Ahold en leidde de online operatie van de ING-bank. “Als je met e-commerce en cross-channel-retail begint, sta je altijd aan het begin van iets nieuws. Nooit aan het eind. Digitaal is het nooit af en gaat het altijd maar door en door.” Kloos: “Het is niet ondenkbaar dat onze bouwmarkten in de toekomst kleiner kunnen, maar met fysieke winkels kun je slechts langzaam veranderen. Online kun je op ieder moment de winkel helemaal verbouwen.”

Luttmer beaamt dat en spreekt haar trots uit over de operatie die is ingezet met Olympus. “We hebben gigantisch ingezet op de nieuwe wereld en in zeer hoog tempo grote stappen gezet. Nu gaan we in hoog tempo door. We hebben zeven vaste teams die via ‘agile scrum’ continu doorontwikkelen. Denk aan een app, aan keuzehulpen, calculators, configurators en bestelzuilen. Grote dingen, maar ook heel veel kleine dingetjes. Tweakjes die samen veel verschil maken voor de gebruiksvriendelijkheid en de beleving van de consument.”

In MIX 2016-5 verschijnt een uitgebreid interview met Gamma-directeuren Lieke Luttmer en Ron Kloos.

Zie ook Gamma zit goed in het 'midden'