Nieuws

Minister complimenteert Karwei met maatregelen

Deze ochtend heeft minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, een bezoek gebracht aan het Karwei-filiaal in Berkel en Rodenrijs. De aanleiding voor het bezoek zijn de aangescherpte maatregelen voor veiligheid en hygiëne bij bouwmarkten, die afgelopen week zijn ingegaan. Na het handen wassen bij het zelfgebouwde handwasmeubel, kreeg de minister onder leiding van franchisenemer Donald de Vogel een rondleiding door de winkel.

Hornbach goedkoopste bouwmarkt

Hornbach heeft opnieuw het predicaat Laagste Prijs ontvangen van de Nederlandse Consumentenbond. De belangenorganisatie onderzocht de prijzen van 250 doe-het-zelfartikelen bij acht verschillende bouwmarktketens. De prijzen van de onderzochte producten, van gereedschap en verf tot bouwmaterialen en tuinartikelen, zijn bij Hornbach gemiddeld 12% goedkoper, dat meldt Hornbach trots in een persbericht.

Aantal bezoekers bouwmarkten gereguleerd door strenge maatregelen

De branchevereniging voor doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten VWDHZ benadrukt nog eens dat de sector strenge maatregelen neemt om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Dat is belangrijk, 'want de winkels houden essentiële producten beschikbaar voor consumenten'. “Als je een lekkage hebt of je rookmelder doet het niet meer dan kun je niet wachten met vervanging of reparatie, daarom nemen wij maatregelen om de beschikbaarheid van essentiële doe-het-zelfproducten te kunnen blijven garanderen,” aldus Harm-Jan Stoter, voorzitter van branchevereniging VWDHZ met Intergamma (Gamma en Karwei), Praxis, Hornbach Nederland, DGN Retail (Hubo en Multimate) en Bauhaus Nederland als leden.

Neuro-trucs voor Corona-maatregelen

‘Flatten the curve’, dat is het belangrijkste nu. Toch lijkt niet iedereen zich aan de (verscherpte) regels van de overheid te houden. Hoe kunnen we de bestaande communicatie dan nóg beter maken? Hoe kunnen inzichten uit de marketingpsychologie hierbij helpen? Tim Zuidgeest is neuromarketeer en somt voor MIX 9 psychologische manieren op om klanten zich beter aan Corona-maatregelen te laten houden.

Pagina's

Advertentie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief