Hornbach heeft de buik meer dan vol van bezwaren tegen nieuwe vestigingen. De meeste bezwaren slaan volgens de advocaat nergens op en zijn alleen bedoeld om de concurrentie buiten de deur te houden.

RTV Oost meldt vuurwerk in de rechtbank:
"Bouwmarkt Hornbach heeft bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de belemmeringen die concurrenten Gamma en Praxis opwerpen tegen de vestiging van Hornbach op industrieterrein Voorst in Zwolle. Volgens de advocaat van Hornbach gebeurt het bij elke nieuwe vestiging van dit bedrijf in Nederland dat Gamma en Praxis bezwaar maken. Hornbach heeft er de buik meer dan vol van. Veel van de aangevoerde bezwaren slaan volgens de advocaat nergens op en zijn alleen bedoeld om de concurrent Hornbach buiten de deur te houden.
Praxis en Gamma betogen dat er geen behoefte is aan een nieuwe bouwmarkt in Zwolle. Hornbach en de gemeente Zwolle hebben met cijfers gemanipuleerd om die behoefte te bewijzen, aldus Praxis en Gamma. De Raad van State moet beoordelen of dit bewijs deugt. De Raad doet over zes weken uitspraak."