Aquaplan biedt oplossingen om de levensduur van een huis te verlengen. Daarvoor biedt het merk producten voor vochtproblemen, dakbedekking en woningisolatie. Hun oplossingen zijn makkelijk in gebruik en van professioneel niveau. “We willen dat iedere consument de mogelijkheid heeft om zijn huis te verbeteren.”

Voor 2024 komt Aquaplan met een viertal nieuwe producten. Zoals al hun producten zijn ook deze gericht op een duurzame woning, zodat deze langer meegaat. “We hebben de visie: ‘together we make every home last longer’”, zegt Peggy Boeykens, commercieel verantwoordelijk bij Aquaplan. “Ofwel, we verlengen de levensduur van een woning. Daarvoor bieden we een compleet assortiment van producten voor vochtproblemen, dakbedekking en isolatie, altijd in combinatie met heldere stappenplannen voor de doe-het-zelver.” Boeykens constateert namelijk dat de kluskennis daalt, waardoor Aquaplan inzet op eenvoudig te nemen stappen om tot een goed resultaat te komen. “Tijdens de Covid-periode zijn veel grote klussen opgepakt, in het afgelopen jaar was dat minder. Dat zagen we vooral terug bij de dakbedekkingen, terwijl onze producten tegen vochtbestrijding juist meer werden verkocht. Dat heeft waarschijnlijk voor een deel te maken met de grote hoeveelheden neerslag die in de herfst- en wintermaanden gevallen zijn.”

Nieuwe producten met een reden

De nieuwe producten van Aquaplan zijn het resultaat van hun investeringen in nieuwe technologieën. Maar wanneer deze vertaald worden in producten, dan worden deze niet automatisch op de markt gebracht. Ze moeten namelijk waarde toevoegen aan het bestaande assortiment. “Een nieuw product moet ons assortiment vervolledigen of moet een bestaande oplossing makkelijker maken. Of betaalbaarder, bijvoorbeeld met een kleinere verpakkingseenheid. Want wij vinden dat iedereen onze producten moet kunnen kopen”, legt Boeykens uit. Naast investeringen in nieuwe producten investeert Aquaplan – dat onderdeel is van de Canadese IKO-group – in nieuwe productiefaciliteiten. Zo wordt in Duitsland momenteel een state-of-the-art fabriek voor PIR-isolatie gebouwd, die voldoet aan de modernste eisen. “Deze kortere aanvoerlijnen helpen ons ook om onze producten tegen de juiste prijs in de markt te kunnen zetten.”

Wall Protect Salt Stop voor vochtproblemen

In het assortiment van Aquaplan vind je producten voor gevelbescherming tegen regendoorslag of om een kelder te dichten. Maar die muren kunnen ook zouten bevatten die naar buiten komen, met een witte uitslag als gevolg. Boeykens: “Dit is niet-esthetisch en ook de werking van eventuele andere producten voor gevelbescherming kunnen hierdoor in het gedrang komen. Daarom adviseren we om eerst deze nieuwe Wall Protect Salt Stop te gebruiken. Hierdoor kristalliseren zouten in de muur en krijg je geen zout-uitbloeingen. Vervolgens kan je de gevel beschermen tegen de regen door bestaande producten als Muur-dicht, Buitenmuur-coating of Gevelimpregneer crème te gebruiken.” Volgens Boeykens wordt met de toevoeging van Wall Protect Salt Stop het Aquaplan­-aanbod van oplossingen voor vochtproblemen compleet gemaakt. “Voor andere vochtproblemen hadden we al oplossingen, deze zijn allemaal easy-to-use. Overigens is Wall Protect Salt Stop ook handig voor kelders, waar permanent vocht aanwezig is door waterdruk.”

Roof Seal Spray

Een spray die het mogelijk maakt om kleine scheurtjes te dichten zonder het gebruik van gereedschap. Dat is Roof Seal Spray, geschikt voor de dichting en reparatie van alle oppervlakken. Zonder speciaal gereedschap kun je herstelwerkzaamheden doen aan daken, dakgoten en regenpijpen. Ook is de Spray geschikt om allerlei materialen te beschermen tegen vocht, roest en steenslag. De spray is namelijk werkzaam op alle soorten ondergrond, zoals pvc, bitumen, cement, dakpannen, kunststof, metaal en hout. Omdat de producten van Aquaplan makkelijk in gebruik zijn, is deze Spray ideaal voor de klusser die minder frequent klust: even sprayen op fijne scheurtjes en klaar is de klus. Voor extra bescherming biedt Aquaplan ook Roofprimer Spray aan, dat is een sneldrogende bitumen primer.

Gardentop Stick alu

Een zeer gemakkelijk dakbedekking voor een dierenhok of een overkapping – zoals een fietsenstalling – is de Garden Top Stick alu. Dit is een zelfklevend dakmembraan met een alu afwerking, waardoor deze uv-bestendig is. Dit dakmembraan is bovendien licht hanteerbaar en makkelijk aan te brengen. Eén laag biedt goede bescherming van het dak.

Solarguard: beschermt zonnepanelen

De Solarguard is een beschermingssysteem dat zonnepanelen tegen vogels beschermt. Zo wordt rendementsverlies of schade aan zonnepanelen voorkomen. “Zonnepanelen worden steeds vaker verkocht in bouwmarkten, daarop zagen we deze bescherming als een kans”, legt Boeykens uit. De set bestaat uit stroken met een lengte van tien meter, compleet met hoeken en 54 universele klemmen. Hiermee past het beschermsysteem op vrijwel alle typen zonnepanelen.

IKO enertherm Alu FB Isolatie

Tenslotte heeft Aquaplan nu ook isolatie met een breedte van twee centimeter in hun assortiment voor bouwmarkten opgenomen. Ideaal om bijvoorbeeld de ruimte naast een raamkozijn mee op te vullen. Boeykens: “Dit isolatieproduct was een tip vanuit de professionele markt, waar het heel goed verkocht wordt. Het is universeel en ideaal om ruimtes mee op te vullen.” 

Aquaplan, +31 16 846 81 46, www.aquaplan.com, aquaplan.nederland@iko.com