Karwei is een bouwmarktformule van Intergamma en de zusterformule van Gamma.

Karwei is sinds een aantal jaren gericht op het decoratieve deel van de dhz-retail en heeft in sommige aspecten soms meer weg van een Leenbakker of een Trendhopper. Alleen kun je bij Karwei ook de schroeven, de gordijnrails en de boormachine kopen om al die mooie woondecoratie mee te bevestigen en die woonklussen mee te klaren.

Het nieuwste concept heet Q-concept en heeft een klusgedeelte in het midden voor de snelle klusboodschap als een koker kit of een doosje schroeven. In de ring daaromheen zijn de Q-Karwei’s meer op inspiratie gericht in de assortimenten van verlichting, verf, vloeren, raamdecoratie, wandbekleding, deuren en kleinmeubelen.

Kerngegevens
Formulenaam: Karwei
Organisatievorm: Franchise
Franchisegever: Intergamma
Aantal winkels NL: Karwei 130 (1-1-2023)

Interessante trefwoorden o.a.:
Karwei, IntergammaGuinness

Geen afbeelding

Bouwmarkt-omzetten op een rijtje

Met de jaarcijfers van Maxeda, Intergamma en Hornbach kunnen we de omzetten en marktaandelen in de Nederlandse bouwmarkt-sector vrij goed berekenen.

05 juli 2024

NieuwsomzetcijfersDIY RecapGammaKarweiHornbachPraxis

Nieuwe Karwei, in Rotterdam

Deze week opende Karwei een nieuwe vestiging in de groeiende wijk Nieuw-Kralingen in Rotterdam. Deze Karwei  telt 3.600m² en is ingericht volgens het Q-concept, Karwei's mix tussen een woonwinkel en bouwmarkt. 

05 juni 2024

NieuwsKarweiexpansievestigingenIntergamma

Verduurzaming Intergamma versnelt

Bouwmarkt-organisatie Intergamma heeft in 2023 haar verduurzaming verder kunnen versnellen. Zo is de doelstelling overtroffen op het gebied van CO2-uitstoot en werden duurzamere verfsoorten geïntroduceerd. In 2024 worden verdere stappen gezet met productcirculariteit en levensduurverlenging.

04 juni 2024

NieuwsIntergammaGammaKarweiduurzaamheid

Werk aan de winkel: Karwei Deventer

De entree van Karwei is tegelijk een etalage, hoog en ruim genoeg om aanbiedingen en mooie spullen in uit te stallen. Angela Lucassen trekt een winkelkar uit de rij, duwt deze de entree binnen en loopt doelgericht naar het display met flacons groene aanslag reiniger. Ze zet er drie in haar kar. Als ze even later de winkel verlaat, is de inhoud van haar kar onveranderd. Is ze speciaal voor de groenverwijderaar hiernaartoe gekomen?

04 juni 2024

Werk aan de WinkelKarwei

Intergamma slaat eerste paal mega-DC

Op 29 mei werd de eerste paal geslagen van Intergamma’s nieuwe DC in Tiel. Ontwikkelaar Montea, aannemer Remmers Bouwgroep, het projectteam van Intergamma en de mensen van DHL Supply Chain waren aanwezig. Iedereen glom van trots, en ook wel een beetje van gespannen verwachting.

29 mei 2024

NieuwsIntergammaDCGammaKarwei

Hogere omzet Intergamma in 2023 onder uitdagende omstandigheden

Doe-het-zelfretailer Intergamma heeft in 2023 een hogere omzet gerealiseerd. De bouwmarktketens Gamma, Karwei en Gamma België rapporteerden over 2023 gezamenlijk een totale bruto-omzet van € 1,9 mrd, een toename van 4,8%. De bruto-omzet in Nederland steeg met 5,7%, waar deze in België in lijn was met 2022.

29 mei 2024

NieuwsIntergammaGammaKarweiomzetcijfersmarktcijfers

Gamma's en Karwei in de prijzen

Ieder jaar verkiest Intergamma de beste Gamma van Nederland, de beste Gamma van België en de beste Karwei. En de winnaars zijn...

05 april 2024

IntergammaKarweiGammaNieuws

Winkeldiefstal in DHZ-retail: hoe groot is het probleem?

Bij Jumbo bedroeg de winkeldiefstal evenveel als de hele jaarwinst. Hoe zit het met winkeldiefstal in de bouwmarkten?

15 maart 2024

winkeldiefstaldervingKarweiPraxisGammaHornbachNieuws

Intergamma verwacht groeiende markt

Met alle grote retailers uit de doehetzelf-sector blikte MIX vooruit op 2024. Hoe kijken ze bij Intergamma (Gamma en Karwei) naar dit lopende jaar?

11 maart 2024

Joost de BeijermarktcijfersIntergammaKarweiGammaNieuws

Datagedreven werken bij Intergamma: meerwaarde van de menselijke maat

Revolutionaire veranderingen in de retail stellen de sector voor concrete uitdagingen, aldus Duco Roolvink. Intergamma’s head of data & analytics gaat ze graag te lijf. Hij vergelijkt het met een “complexe klus” en noemt analytics en AI “onmisbaar gereedschap”. Zeker zo belangrijk is dat medewerkers weten hoe ze met die tools uit de voeten kunnen, aldus Roolvink. Hij breekt een lans voor de menselijke maat in datagedreven werken, zowel intern als extern: “Het succes van innovaties wordt vooral bepaald door de aansluiting op menselijke verwachtingen en behoeften.”

05 maart 2024

KarweiGammaArtikelenDataIntergamma
Pagina 1 van 30

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee