Intergamma is de franchisegever van Gamma en Karwei in Nederland en van Gamma België bij onze zuiderburen.

De franchisenemers zijn ook aandeelhouders, al loopt het aantal winkels niet altijd parallel aan het percentage aandelen. Met Gamma en Karwei in één huis kan Intergamma differentiëren binnen beide formules en zo zowel het constructievere deel van de markt bedienen (Gamma) als het meer decoratieve segment (Karwei).

In Operatie Guinness nam Intergamma de 152 Gamma- en Karwei-winkels over van haar grootste franchisenemer Van Neerbos Bouwmarkten (CRH) die daarna de dhz-retail in de Benelux verliet. Door die overname werd Intergamma een hybride bedrijf met deels winkels van franchisenemers en deels ‘eigen winkels’. Die ‘eigen winkels’ zijn overigens ook (collectief) eigendom van de meerderheid van de aandeelhouders die de overname financierden door af te zien van toekomstige bonussen en winstdelingen.

De Franse franchisenemer Bourrelier Group was het niet met die overname en de nieuwe organisatiestructuur eens, ligt tot op de dag van vandaag dwars en zoekt de confrontatie met Intergamma tot aan de rechter.

Kerngegevens
Formulenaam: Gamma en Karwei
Organisatievorm: Franchise
Franchisegever: Intergamma
Aantal winkels NL: Gamma 165 ,Karwei 130 (1-1-2022)

Interessante trefwoorden o.a.:
IntergammaGammaKarweiGuinness

Directeur weg bij Gamma

De formuleverantwoordelijke directeur van Gamma is binnen een jaar alweer vertrokken. Tot er een nieuwe is, zal Intergama-ceo Joost de Beijer die job waarnemen.

06 juni 2024

NieuwsGammaIntergamma

Nieuwe Karwei, in Rotterdam

Deze week opende Karwei een nieuwe vestiging in de groeiende wijk Nieuw-Kralingen in Rotterdam. Deze Karwei  telt 3.600m² en is ingericht volgens het Q-concept, Karwei's mix tussen een woonwinkel en bouwmarkt. 

05 juni 2024

NieuwsKarweiexpansievestigingenIntergamma

Verduurzaming Intergamma versnelt

Bouwmarkt-organisatie Intergamma heeft in 2023 haar verduurzaming verder kunnen versnellen. Zo is de doelstelling overtroffen op het gebied van CO2-uitstoot en werden duurzamere verfsoorten geïntroduceerd. In 2024 worden verdere stappen gezet met productcirculariteit en levensduurverlenging.

04 juni 2024

NieuwsIntergammaGammaKarweiduurzaamheid

Intergamma slaat eerste paal mega-DC

Op 29 mei werd de eerste paal geslagen van Intergamma’s nieuwe DC in Tiel. Ontwikkelaar Montea, aannemer Remmers Bouwgroep, het projectteam van Intergamma en de mensen van DHL Supply Chain waren aanwezig. Iedereen glom van trots, en ook wel een beetje van gespannen verwachting.

29 mei 2024

NieuwsIntergammaDCGammaKarwei

Hogere omzet Intergamma in 2023 onder uitdagende omstandigheden

Doe-het-zelfretailer Intergamma heeft in 2023 een hogere omzet gerealiseerd. De bouwmarktketens Gamma, Karwei en Gamma België rapporteerden over 2023 gezamenlijk een totale bruto-omzet van € 1,9 mrd, een toename van 4,8%. De bruto-omzet in Nederland steeg met 5,7%, waar deze in België in lijn was met 2022.

29 mei 2024

NieuwsIntergammaGammaKarweiomzetcijfersmarktcijfers

Gamma's en Karwei in de prijzen

Ieder jaar verkiest Intergamma de beste Gamma van Nederland, de beste Gamma van België en de beste Karwei. En de winnaars zijn...

05 april 2024

IntergammaKarweiGammaNieuws

Blokker-directeur naar Gamma

Dennis Besems start medio april als directeur van Intergamma's eigen Gamma Bouwmarkten. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de 94 Gamma-bouwmarkten die rechtstreeks door Intergamma worden aangestuurd en niet door franchisenemers.

03 april 2024

IntergammaGammaNieuws

Intergamma verwacht groeiende markt

Met alle grote retailers uit de doehetzelf-sector blikte MIX vooruit op 2024. Hoe kijken ze bij Intergamma (Gamma en Karwei) naar dit lopende jaar?

11 maart 2024

Joost de BeijermarktcijfersIntergammaKarweiGammaNieuws

Datagedreven werken bij Intergamma: meerwaarde van de menselijke maat

Revolutionaire veranderingen in de retail stellen de sector voor concrete uitdagingen, aldus Duco Roolvink. Intergamma’s head of data & analytics gaat ze graag te lijf. Hij vergelijkt het met een “complexe klus” en noemt analytics en AI “onmisbaar gereedschap”. Zeker zo belangrijk is dat medewerkers weten hoe ze met die tools uit de voeten kunnen, aldus Roolvink. Hij breekt een lans voor de menselijke maat in datagedreven werken, zowel intern als extern: “Het succes van innovaties wordt vooral bepaald door de aansluiting op menselijke verwachtingen en behoeften.”

05 maart 2024

ArtikelenDataIntergammaKarweiGamma

Intergamma opereerde complex en versnipperd

In een uitgebreid interview met MIX was Joost de Beijer openhartig over de situatie bij Intergamma tijdens zijn aantreden als CEO.

29 februari 2024

GammaNieuwsJoost de BeijerIntergammaKarwei
Pagina 1 van 31

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee