Bison

Bison is al meer dan 80 jaar onmisbaar in ieder huishouden! In 1938 ontwikkelde schoenmaker Cornelis van der Reepe een voorloper op de inmiddels wereldberoemde Bison Kit en legde daarmee nietsvermoedend de basis voor het succesvolle Bison.

Bison is al decennia marktleider in het lijm- en kitsegment en ontwikkelde de afgelopen 80 jaar succesvolle producten op het gebied van lijm-en kitten zoals Bison Houtlijm, Bison Montagekit, Bison Poly Max®, Bison Secondelijm en nog vele andere productgroepen. Bison is daarmee niet meer weg te denken uit de bouwmark en biedt voor iedere klus een krachtige oplossing.

Van jong tot oud, van kleine tot grote klus. Doe het zelf met Bison!

 • Bison International BV
 • Doctor A.F. Philipsstraat 9
 • 4462 EW Goes
 • Telefoonnummer: 088-3235 700
 • www.bison.nl
 • info@bison.nl

Merken uit je portfolio: Bison, Griffon, Bison Professional, Velpon

Close-Up

Bison: nog meer van product naar probleemoplossing

Al decennialang is Bison marktleider in het lijm- en kitsegment, met in vele productgroepen een hoog marktaandeel. De hoge naamsbekendheid van het merk helpt daar vanzelfsprekend bij. Om deze sterke positie te behouden heeft het merk volop plannen voor 2024. “We gaan niet alleen communiceren over het product, maar juist ook over welk probleem het product oplost.”

21 april 2024

close-upsBisonLijmen en kittenPolymax
Close-Up

Aan tafel met Bison: “Een leverancier moet vooral een partner zijn”

Een goede relatie tussen leverancier en dhz-retailer gaat veel verder dan die van aanbieder en afnemer alleen. Voor optimale verkoopcijfers, is een nauwe samenwerking en wederzijdse kennisdeling nood­zakelijk. De leverancier moet daarbij vooral shop-support bieden die aansluit bij het karakter en klantprofiel van een bouwmarkt. Een grote winkel met consumenten die vooral zichzelf helpen, vraagt een andere aanpak dan een kleine bouwmarkt waar klanten persoonlijk geholpen worden, zo blijkt tijdens een rondetafelgesprek.

13 december 2023

close-upsGammaHuboBisonNijhof
Close-Up

Bison: effectievere promoties door samen te werken

Steven Fitsch is Marketing manager bij Bison. Christian Hogeveen was jarenlang manager pricing & promotion bij Karwei, inmiddels werkt hij zelfstandig vanuit Adrem retail, onder andere voor Hema.

11 september 2023

prijsbeleidclose-upsBisonpricingChristian Hogeveen
Close-Up

Klant staat centraal bij samen­werking Bauhaus en Bison

De Bauhaus-vestiging in Den Hoorn telt maar liefst 17.000 vierkante meters VVO en is inmiddels zo’n twee jaar open. In de winkel vind je een pad met daarin al hun lijmen en kitten. Deze zijn overzichtelijk en op één plek in de winkel gepresenteerd, waarbij Bison het dominante merk is. Opvallend en uniek is dat zowel de signing, de informatieborden en de sfeerbeelden een mix zijn van de Bison- en de Bauhaus-stijl.

20 april 2023

close-upsBauhausBison

Generieke lijmen en kitten nemen behoefte aan specials niet weg

Daar waar verschillende overige assortimenten sterk zijn vereenvoudigd, zoals het aanbod pluggen bijvoorbeeld, is de categorie lijmen en kitten voor de consument behoorlijk lastig te doorgronden. Wordt het niet eens hoognodig tijd voor een daadwerkelijke rationalisatie in het schap waarin universele oplossingen de boventoon gaan voeren? Of blijft het nodig een assortiment specialties te handhaven?

14 april 2023

Lijmen en kittenArtikelenSoudalBison

Frank Heus vertrekt bij Bison

Na 10 jaar als country director Benelux neemt Frank Heus afscheid van Bison en Bolton Adhesives.

06 april 2023

NieuwsBisonFrank Heuswow
Close-Up

“Beter samenwerken op brancheniveau maakt verdere groei mogelijk”

Rondetafelgesprek dhz-retail en A-merken over kansen: De Nederlandse dhz-markt is goed voor een jaaromzet van een slordige € 3,2 mrd. Fabrikanten en retailers zijn ervan overtuigd dat die markt kan groeien en onderkennen ook dat intensievere samenwerking een voorwaarde is voor die groei. Over de invulling van die samenwerking verschillen ze nog wel van mening, zo blijkt tijdens een rondetafelgesprek.

01 december 2022

Hornbachclose-upsDGNHuboKlusWijsNicovijGardenaBisonAkzoNobelGrohe
Close-Up

Bisons Rob Schipper: “Ik draag mijn werk met een gerust hart over”

Deze maand gaat bij Bison Sales Manager Rob Schipper met pensioen. Dat iemand bij zijn werkgever afzwaait is niet heel bijzonder, maar bij Rob is dat anders. Hij werkte namelijk maar liefst ruim 30 jaar bij het A-merk en zag daarbij de doe-het-zelfbranche veranderen. In dit interview blikt hij terug. “Hé, daar is mijnheer Bison!”

05 april 2022

close-upsBisonBolton
Close-Up

Bison: “Samen belang benadrukken van een schoon en gezond huis”

Veel Nederlanders denken dat ze een schoon en gezond huis hebben. Maar toch zijn er nog heel wat onzichtbare ziektemakers die kunnen zorgen voor een mindere weerstand. Om consumenten hiervan bewust te maken heeft Bison het Schoon & Gezond Huis concept ontwikkeld. Daarbij werken ze intensief samen met het Weerstandfonds.

08 december 2021

close-upsBison
Close-Up

Bolton Adhesives: de onbekende multinational

Bison en Griffon kent iedereen en UHU staat internationaal ook goed bekend. Maar wat niet iedereen weet, is dat er een Nederlandse multinational achter die topmerken zit: Bolton Adhesives, met hoofdkantoor in Rotterdam, deel van de Italiaanse Bolton Group. We spreken met Rob Uytdewillegen – architect van deze lijmen en kittengigant – en zijn Benelux-Country Director Frank Heus over de succesfactoren en toekomstplannen.

22 oktober 2021

BisonLijmen en kittenFrank HeusBoltonRob Uytewillegenclose-ups
Pagina 1 van 4

Word abonnee

 • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
 • Ontvang onze email-nieuwsbrief
 • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
 • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
 • Geef 3 collega's een login cadeau
 • Een openbaar persoonlijk profiel
 • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
 • Reageren op artikelen
Word abonnee