SOUDAL

SOUDAL

De Soudal Group is Europa’s grootste onafhankelijke producent van lijmen, kitten en purschuimen voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker.
De Soudal Group produceert producten voor eigen merken en private labels in 7 groepen: siliconen en andere kitten, PU-schuimen, lijmen, hybride polymeren, technische aerosols en bouwchemie. Met de eigen merken focust de Soudal Group zich op 3 marktsegmenten: bouw, industrie en retail.

FEITEN & CIJFERS

De Soudal Group heeft 25 productielocaties in 5 werelddelen, 77 verkoopkantoren en exporteert naar meer dan 140 landen met ca. 4.000 medewerkers wereldwijd. In 2022 rolden er maar liefst 280.000.000 kokers en 120.000.000 bussen schuim van de band en haalden we een omzet van €1,3 miljard.

DUURZAAMHEID

Wij waren al met energiebesparing bezig, lang voordat het de wereldwijde zorg werd die het vandaag is. De Soudal Group is een voorloper bij de ontwikkeling van producten om duurzaam te bouwen en die veilig zijn voor mens en milieu. Door de modernste productietechnologie worden energie-, watergebruik en de reststoffen beperkt. Het welzijn van medewerkers is daarbij vanzelfsprekend.
Sinds 1966 is onze baseline “BUILD THE FUTURE”. Al meer dan 30 jaar pakken we de klimaatuitdaging aan door onze ecologische voetafdruk te verkleinen via optimalisatieprocessen op drie verschillende niveaus: energie, materialen en verpakkingen.

INNOVATIE

Het onderzoek voor en de ontwikkeling van nieuwe producten, producttechnologieën en productiemethoden zit in onze genen. Een team van hooggekwalificeerde onderzoekers, ingenieurs en technici is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de klanten in elk land.

Merken uit portfolio

Fix ALL, Genius Gun, Swipex, HMX, Soudal Window System

Close-Up

Soudal pakt rol van duurzame totaalaanbieder

Grootste overname ooit zorgt voor nog meer synergie: Met hun duurzame, innoverende producten scoort Soudal wereldwijd in een concurrerende markt. Al heel wat jaren geleden maakte het familiebedrijf de keuze om duurzaam te groeien en om nog meer synergievoordeel te behalen namen ze onlangs Durante Adesivi over. Tegelijkertijd blijft het merk inzetten op duurzame alternatieven, zoals het nieuwe Healthy House Concept.

28 april 2024

close-upsSoudalLijmen en kitten
Close-Up

Soudal bouwt verder aan de toekomst

Bij Soudal is geen dag hetzelfde. In een concurrerende markt weet de specialist voor voegkitten, lijmen en PU-schuimen hun naamsbekendheid en omzet verder uit te breiden. Deels omdat ze profiteren van de toegenomen vraag, maar vooral omdat ze de vruchten plukken van hun strategie. Daarbij zijn innovatie, duurzaamheid en naams­bekendheid belangrijke uitgangspunten. Tijd voor een update.

21 juni 2023

close-upsSoudal

Generieke lijmen en kitten nemen behoefte aan specials niet weg

Daar waar verschillende overige assortimenten sterk zijn vereenvoudigd, zoals het aanbod pluggen bijvoorbeeld, is de categorie lijmen en kitten voor de consument behoorlijk lastig te doorgronden. Wordt het niet eens hoognodig tijd voor een daadwerkelijke rationalisatie in het schap waarin universele oplossingen de boventoon gaan voeren? Of blijft het nodig een assortiment specialties te handhaven?

14 april 2023

BisonSoudalLijmen en kittenArtikelen
Close-Up

Soudal’s investeringstraject in duurzaamheid

Waar veel merken pas in de laatste jaren inzetten op duurzaamheid, is dat bij Soudal een weloverwogen bedrijfsstrategie die al veel langer loopt. Daarbij streven ze ernaar om alle elementen in de keten zo duurzaam mogelijk te maken, zowel bij de productie als bij hun producten. “Bij Soudal zijn we continu gericht op het aanpassen en verduurzamen van ons bedrijf.”

16 december 2022

close-upsSoudalLijmen en kitten
Close-Up

Soudal: Duurzaamheid op alle fronten

Nu duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, worden volop initiatieven gelanceerd. Maar wat is duurzaamheid eigenlijk? En kun je daarbij volstaan met één schakel in de keten of wil je alle elementen zo duurzaam mogelijk maken? Soudal kiest al jaren vol overtuiging voor het laatste. “Stilstand? Dat is achteruitgang”.

15 juni 2022

Soudalclose-upsLijmen en kitten

Dakisolatie prijkt bovenaan prioriteitenlijstje consument

Klimaatverandering, stijgende gasprijzen en isolatiesubsidies zetten de aandacht voor het dak op een almaar hoger niveau. Daar komt nog bij dat er een breed scala producten beschikbaar is om het dak verder te verbeteren. Niet alleen in termen van isolatiewaarde, maar ook wat onderhoud en levensduur betreft. Deze tendens speelt de producten voor dakverkoop duidelijk in de kaart. Zowel aan de kant van de industrie als aan de kant van de handel klinken er positieve geluiden wat dat betreft.

25 februari 2022

AquaplanSoudalKnaufBoltonArtikelenDakenRubber Seal

Lijmen- en kittenindustrie vergroent in rap tempo

Min of meer sluipenderwijs, stapje voor stapje, ondergaat het assortiment lijmen en kitten een gedaanteverwisseling. Industriepartners die bij dit verhaal werden betrokken, geven te kennen dat ze stevig in de weer zijn om hun aanbod te vergroenen. Duurzaamheid kan echter ook betekenen dat lijmen geschikt zijn om kapotte producten te repareren – ook dat is immers duurzaam. De verkooplocaties op hun beurt laten weten dat consumenten nog geen omslag maken, hoewel niet elke retailer even stellig is in die observatie. De lijmen- en kittenindustrie heeft volop aandacht voor het vergroenen van het aanbod, niet alleen wat betreft productsamenstelling, maar ook wat betreft het verpakkingsmateriaal.

13 april 2021

ArtikelenVlotSoudalBisonPattexLijmen en kitten
Close-Up

‘Samen met retail rotatie verhogen’

Met een ‘consumer oriented approach’ werkt Soudal aan de continue optimalisering van het assortiment. Voor welke toepassingen zoekt een consument een lijm, voegkit of isolatie- product en aan welke eisen moeten product en verpakking daarbij voldoen? Vanuit die consumen- tengedachte ontwikkelde Soudal recent een nieuwe verpakkingslijn voor de voegkitten en enkele nieuwe producten, met ook voor de retailer bijkomende voordelen.

03 september 2020

close-upsSoudalLijmen en kitten

Soudal neemt TKK over

Soudal, fabrikant van onder meer purschuim, siliconenkit en lijm, neemt TKK Srpenica uit Slovenië over. Voor Soudal is dit de grootste overname in haar geschiedenis.

19 juni 2013

lijmNieuwsSoudalTKKpurschuimkitovername

'Geen pur, maar sprayfoam'

De acht gezinnen die hun huizen hebben moeten verlaten, zijn niet overgevoelig voor purschuim maar voor sprayfoam.

27 februari 2013

NieuwsSoudalpurschuimisolerenDinthersprayfoamIsopapur
Pagina 1 van 1

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee