Bauhaus is een Zwitserse bouwmarktonderneming, met drie vestigingen in Nederland. Groningen, Hengelo en Venlo. In Den Hoorn (Harnaschpolder) heeft Bauhaus de vierde vestiging in aanbouw.

Bauhaus is sinds 2015 actief in Nederland en beoordeelt ons land als een markt vol kansen. “Overal waar je een pijltje op de kaart gooit, treffen we een gebied vol koopkracht”, zei Bauhaus’ buitenland-directeur Johannes Harter al eens tegen MIX.

De keten startte in 2019 ook met een webshop, die zich om te beginnen beperkte tot click & collect en dus vooral ten dienste van de drie winkels staat. 

Kerngegevens
Formulenaam: Bauhaus
Organisatievorm: Filiaalbedrijf
Aantal winkels NL: 4 (1-1-2023)

Interessante trefwoorden o.a.:
Bauhaus

Close-Up

Grohe introduceert nieuwe winkelpresentatie

Laatste schakel in QuickFix portfolio: Grohe QuickFix maakt het consumenten zo makkelijk mogelijk om zelf kranen, douches en accessoires thuis te vervangen – of te upgraden. Voor dit concept werden slimme tools, bijbehorende handleidingen en een nieuwe, herkenbare verpakking ontwikkeld. Nu is ook een verfrissende winkelpresentatie beschikbaar, waardoor Grohe QuickFix ook op de winkelvloer de aandacht krijgt die het verdient.

08 april 2024

GroheSanitairBauhausclose-ups

Bauhaus en Hornbach maken laagsteprijs-belofte 'verre van waar'

In een recente prijspeiling van de Consumentenbond bleek dat de laagste prijsgarantie op de winkelvloer lang niet altijd opgaat.

02 april 2024

HornbachPrijsgarantielaagste prijsConsumentenbondBauhausNieuws

Bauhaus wil meer uit 2024 halen

Met alle grote retailers uit de doehetzelf-sector blikte MIX vooruit op 2024. Hoe kijken ze bij Bauhaus naar dit lopende jaar?

13 maart 2024

Markus PietersmarktcijfersBauhausNieuws

DHZ-retailers over 2024 (en 2023)

GfK becijferde een groei van 3,4% in de bouwmarktomzet over heel 2023. Hoe was die groei verdeeld over de verschillende ketens? Wat deed het volume ten opzichte van prijs? Welke categorieën deden het beter, welke minder? En hoe kijken de bouwmarktketens en woonwinkels vooruit op 2024? We vroegen het alle grote dhz-retailers.

03 maart 2024

NicovijHans HortensiusRob van ProoijenMiriam de bruinWillie DekensConcepts & CompaniesComafinEvert de GoedeJoost de BeijerCorine Duchenne

Zoveel zet Bauhaus om

Over 2022 rapporteerde GfK een omzet van € 3,834 mrd voor de Nederlandse bouwmarkten. Maar hoe is die omzet nu precies verdeeld? Daar is MIX altijd benieuwd naar. In dit bericht becijferen we de omzet en het marktaandeel van Bahaus.

24 november 2023

MarktaandelenomzetcijfersmarktcijfersBauhausNieuws

Geen Bauhaus of Hornbach in Rosmalen

De gemeente Den Bosch ziet geen heil meer in een giga-bouwmarkt met tuincentrum in de Groote Wielen. Dat zegt het Brabants Dagblad: "Volgens onderzoek is er geen vraag naar zo'n kluszaak van Bauhaus of Hornbach. Bestaande winkels mogen profiteren van de groei van de wijk."

10 november 2023

Slag om Den BoschvestigingenDen BoschexpansieBauhausHornbachNieuws

Bauhaus vindt concurrentie kortzichtig

Groeiplannen van Bauhaus zullen ten koste gaan van Gamma en Praxis, denkt Bauhaus-directeur Markus Pieters. Toch vindt hij hun juridische bezwaarprocedures tegen nieuwe Bauhaus-winkels kortzichtig.

06 november 2023

Markus PietersvestigingenRaad van StateexpansieBauhausNieuws

Marktaandelen bouwmarkt­ketens uitgeplozen

Over 2022 rapporteerde GfK een omzet van € 3,834 mrd voor de Nederlandse bouwmarkten. Maar hoe is die omzet nu precies verdeeld? Daar is MIX altijd benieuwd naar. Met de jaarcijfers van Praxis, Hornbach en Gamma en Karwei komen we een heel eind.

23 oktober 2023

marktcijfersKlusWijsBauhausHuboKarweiPraxisGammaHornbachomzetcijfersMarktaandelen

Bauhaus vol nieuwe ambitie

Bauhaus heeft een nieuwe directeur en een nieuw managementteam en gaat stevig gas geven. Ze willen veel meer uit de bestaande winkels en webshop te halen. En ook nog eens een flink aantal nieuwe winkels openen. En groeien aan de profkant. Gastvrijheid in plaats van klantgerichtheid is daarbij een van de kernwaarden.

19 oktober 2023

BauhausRobert le LouxMarkus PietersArtikelen

Bauhaus: 2,5% marktaandeel?

Met vier winkels en een webshop heeft Bauhaus ongeveer 2,5% marktaandel in de Nederlandse DHZ-retail. Aldus een schatting van MIX.

17 oktober 2023

Markus PietersomzetcijfersBauhausNieuws
Pagina 1 van 13

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee