GARDENA

GARDENA, gevestigd in Ulm (Duitsland), is het voorkeursmerk op het gebied van tuinverzorging van miljoenen huis- en tuinbezitters wereldwijd. Dat komt doordat GARDENA een compleet assortiment aanbiedt van alle benodigdheden – of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Tegenwoordig is GARDENA het grootste merk voor hoogwaardig tuingereedschap in Europa, met vestigingen in meer dan 80 landen overal ter wereld. Emoties spelen een belangrijke rol bij het aanspreken van mensen die hun tuin beschouwen als een 'levende ruimte dicht bij de natuur' en een plek voor welzijn, recreatie en plezier. 

Systematisch succes 

Sinds de oprichting in 1961 is GARDENA binnen enkele decennia uitgegroeid van een kleine handelsfirma in tuingereedschap tot een wereldwijd gerenommeerde fabrikant van intelligente producten en systemen voor tuinverzorging. De definitieve doorbraak vond plaats met de introductie van het Original GARDENA System in 1968. Het concept van het aanbieden van systeemoplossingen werd in de daarop volgende decennia voortgezet met het GARDENA combisystem (1977), het GARDENA accusysteem V12, het GARDENA Sprinklersysteem en het GARDENA Micro-Drip-System (alle in 1990). Meer informatie over de mijlpalen in de productontwikkeling vindt u bij de GARDENA tijdlijn. Het geheim van het succes is altijd de grote innovatiekracht van het merk en een consequent verkoop- en marketingbeleid geweest. 

Onderdeel van de Husqvarna Group 

Sinds 2007 is GARDENA onderdeel van de Husqvarna Group en vormt het daarin – naast Husqvarna zelf  – een van de mondiale hoofdmerken voor consumenten. 

Merken: GARDENA, McCulloch, Flymo, Universal

Close-Up

Gardena blijft innoveren, ook in 2024

Gardena is er voor de gepassioneerde tuin- en balkonliefhebbers. De toonaangevende fabrikant voor tuinverzorging presenteert voor het seizoen 2024 interessant productnieuws en slimme innovaties, waarbij hun Power for All-accu voor nog meer gebruiksgemak zorgt.

30 oktober 2023

close-upstuinGardenaReinigingHD-reinigers
Close-Up

“Beter samenwerken op brancheniveau maakt verdere groei mogelijk”

Rondetafelgesprek dhz-retail en A-merken over kansen: De Nederlandse dhz-markt is goed voor een jaaromzet van een slordige € 3,2 mrd. Fabrikanten en retailers zijn ervan overtuigd dat die markt kan groeien en onderkennen ook dat intensievere samenwerking een voorwaarde is voor die groei. Over de invulling van die samenwerking verschillen ze nog wel van mening, zo blijkt tijdens een rondetafelgesprek.

01 december 2022

Nicovijclose-upsHornbachDGNHuboKlusWijsGardenaBisonAkzoNobelGrohe
Close-Up

Volop introducties en innovaties bij Gardena voor 2023

Gardena is er voor de gepassioneerde tuin- en balkonliefhebbers. De toonaangevende fabrikant voor tuinverzorging presenteert voor het seizoen 2023 interessant productnieuws en slimme innovaties. Duurzaamheid staat daarbij voorop.

27 oktober 2022

close-upstuinGardena
Close-Up

Gardena’s nieuwe 2022-producten

Gardena is er voor de gepassioneerde liefhebbers. De toonaangevende fabrikant presenteert voor het seizoen 2022 interessant productnieuws en slimme innovaties. “We werken continu aan onze productrange, waarbij we inspelen op nieuwe markten en de behoefte van de consument. Daarom blijven we permanent vernieuwen en verbeteren. Ook in 2022 brengen we een flink aantal productintroducties.”

26 oktober 2021

close-upstuinGardena
Close-Up

Gardena: Klaar voor het tuinseizoen van 2021

Met een zeer uitgebreide set noviteiten is Gardena helemaal klaar voor het nieuwe tuinseizoen. Als dealer kun je je klanten onder andere verblijden met betere basics als slang-roll-ups en snoeischaren, uitgebreidere smart- en connected producten en een compleet nieuwe set lifestyle-producten.

04 december 2020

Gardenaclose-ups
Close-Up

Bosch en Gardena richten accu-alliantie op

Wanneer twee sterke Duitse merken hun krachten bundelen, dan kun je verwachten dat innovatieve producten en toepassingen ontstaan. Met de oprich- ting van de Power for All Alliance vormen Bosch en Gardena een alliantie, waardoor één accusysteem voor verschillende merken aangeboden wordt.

20 oktober 2020

close-upstuinGardena
Close-Up

Slim en waterbesparend tuinieren

Gardena zorgt ervoor dat tuinliefhebbers overal ter wereld hun tuin kunnen laten maaien en bewateren. Computers, sensoren en een app communiceren daarvoor met elkaar. Ze meten bijvoorbeeld de temperatuur en bodemvochtigheid, waardoor er geen druppel water verspild wordt. “De ontwikkeling van slim tuinieren gaat in een razend tempo. Besparing, comfort en tijd. Daar draait het allemaal om.”

27 maart 2020

close-upstuinGardenaHD-reinigers
Close-Up

Volop innovaties bij Gardena voor het nieuwe seizoen

Gardena is er voor de gepassioneerde liefhebbers. De toonaangevende fabrikant presenteert voor het seizoen 2020 veel productnieuws en slimme innovaties. “We werken continu aan onze product­range, waarbij we inspelen op nieuwe markten en de behoefte van de consument.”

14 november 2019

close-upstuinHusqvarnaGardena

Husqvarna opent webshop

Husqvarna, fabrikant van hoogwaardige tuingereedschappen, opent een webshop met een selectie uit het totale assortiment. 

12 november 2019

tuinNieuwsWebshopOnlineHusqvarnaGardena
Close-Up

Marktleider blijft innoveren

Als marktleider in tuinverzorging blijft Gardena innoveren. Het herkenbare merk introduceerde dit jaar maar liefst 73 nieuwe producten. “Jaarlijks introduceren we tal van nieuwe of gerestylede producten. Het is geen doel op zich om zoveel innovaties op de markt te brengen, maar we werken continu aan onze productenrange en spelen in op nieuwe markten en de behoefte van de consument.”

13 december 2018

tuinHusqvarnaGardenaclose-ups
Pagina 1 van 3

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee