GAR_2025_01.1_N_GARDENA_SILENO_Robotic_Lawnmowers_DuoConnect

Gardena introduceert nieuwe, slimme producten voor tuinseizoen 2025

Gardena is er voor de gepassioneerde tuin- en balkonliefhebbers. Jaarlijks introduceert de toonaangevende fabrikant voor tuinverzorging handige producten met slimme innovaties. Ook voor het tuinseizoen 2025 staat weer een fors aantal noviteiten op de planning. Een beknopt overzicht.

“Groene ruimtes zijn onmisbaar en ze worden steeds belangrijker. Ze filteren fijnstof uit de lucht, slaan CO2 op, nemen water op en koelen de omgeving af op warme dagen”, wijst marketing­manager Alwin van der Pluym op het belang van groene tuinen en terrassen. “Door verdamping verminderen ze de hitte en verbeteren ze het microklimaat. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk groene plekken te creëren en deze op lange termijn goed te onderhouden – op een manier die precies past bij wat een tuin of terras nodig heeft.”

Zuinig omgaan met grondstoffen en energie

Hiervoor biedt het brede assortiment van Gardena innovatieve oplossingen en systemen. Of het nu gaat om besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging of grondbewerking. Bovendien hebben de hoogwaardige producten een lange levensduur. “Daarbij gaan we zuinig om met grondstoffen en energie bij het productieproces”, zegt Van der Pluym. “Zo worden vrijwel al onze producten in West-Europa geproduceerd en hebben we de laatste jaren veel materialen gerecycled, waarbij we steeds meer kunststofafval verwerken in onze producten.” Voor het aan­­komende zomerseizoen biedt het kwaliteitsmerk een flink aantal introducties. Zo wordt het tuin- en groenliefhebbers nog gemakkelijker gemaakt om hun groen slimmer en beter te onderhouden. En voor retailers biedt dit nieuwe en extra verkoopkansen.

Alles voor een perfect en groen gazon

Voor 2025 introduceert Gardena een nieuwe generatie Sileno robotmaaiers, waaronder de slimme Sileno free robotmaaier. Dit is één van de eerste robotmaaiers voor consumenten die geen grensdraad nodig heeft, maar ook autonoom werkt van andere hulpmiddelen zoals bakens, antennes en camera’s. Hij navigeert door de tuin enkel hulp van satellieten. Naast de free modellen biedt Gardena ook DuoConnect- modellen, zoals de Sileno max. Deze werken wel met een grensdraad en zijn eenvoudig via Bluetooth te bedienen. Bovendien zijn ze eenvoudig te upgraden naar het Gardena smart system met de smart gateway.

GAR_2025_01.1_N_GARDENA_SILENO_Robotic_Lawnmowers_Duo_Connect_St

Om een gazon de juiste hoeveelheid water te geven heeft Gardena het slimme AquaPrecise irrigatiesysteem ontwikkeld. Dit is een handige alles-in-één oplossing die de waterverdeling aanpast aan de vorm van het gazon. Met de gratis Gardena Bluetooth® App kan eenvoudig de vorm van het gazon, de sproeitijd en de -duur geprogrammeerd worden.

Nieuwe PowerMax Duo accugrasmaaier

De nieuwe PowerMax Duo 46/36V P4A is met zijn 46 cm brede maaidek perfect om gazons tot zeshonderd vierkante meter te maaien. De DuoBlade-technologie maakt het mogelijk met twee synchroon roterende messen te maaien. Deze twee messen zijn belangrijk omdat de weerstand die één groot mes voor een 46 centimeter maaidek heeft een te grote aanslag zou zijn op de twee accu’s van 18V per stuk.

Twee nieuwe draadloze grastrimmers

Voor het seizoen 2025 worden twee nieuwe accugrastrimmers toegevoegd aan het assortiment. De EasyTrim 25/18V P4A is ideaal voor het trimmen en bijwerken van gazonranden. Deze machine is met z’n trimwiel en stelbare handvat bijzonder compleet uitgerust voor het prijspunt waarop deze geïntroduceerd wordt. Gardena probeert hiermee verder invulling te geven aan hun good, better, best strategie om voor elk marktsegment een kwalitatief goede machine te bieden. De PowerTrim 30/18V P4A is een voorbeeld van ‘best’ met extra kracht voor het aanpakken van dicht, hoog gras.

GAR_2025_10.1_N_GARDENA_18V_Battery_Trimmers

Automatische bewatering zonder stroom of wateraansluiting

Met de door zonne-energie aangedreven AquaBloom L Set kunnen tot wel dertig planten automatisch en druppelsgewijs van water worden voorzien. Of deze nu in verhoogde bedden, op het terras of op het balkon staan. De nieuwe AquaBloom L Set haalt water rechtstreeks uit een regenton of ander waterreservoir: handig wanneer er geen elektriciteit of een wateraansluiting beschikbaar is.

Vakmanschap bij snoeien en knippen

De nieuwe Gardena snoeischarenlijn bestaat uit zeven modellen en laten echt vakmanschap zien. Zo hebben de messen bijvoorbeeld een innovatieve PowerCoating voor krachtig knippen.

  • Geschikt om takken tot 24 millimeter doorsnede door te knippen
  • Precisie geslepen messen van hoogwaardig staal
  • Volledig uit elkaar te halen voor schoonmaken, voor eenvoudig onderhoud en het eventueel vervangen van onderdelen. Hierdoor kan de levensduur van de scharen nog langer gerekt worden

Nieuwe takkenscharenlijn

De vernieuwde takkenscharenlijn van Gardena is krachtiger en scherper dan ooit. De lijn bestaat uit acht bypass-takkenscharen en één aambeeld­takkenschaar. De speciaal gecoate messen met PowerCoating en precisie-slijping tot aan de punt geven extra scherpte en knipkracht. Bij de TeleCut Pro en EnergyCut Pro modellen loopt de precisie­slijping door over het hele mes, wat zorgt voor een scherpe snede tot aan de punt. Bovendien maakt de nieuw ontwikkelde tandwieltechnologie het knippen nog efficiënter. De telescopische takkenschaar StarCut Pro is ideaal voor het snoeien van struiken en bomen, van klein tot groot. Dit kan veilig vanaf de grond tot een hoogte van zes-en-een-halve meter. De veelzijdige takkenschaar is namelijk op twee punten uitschuifbaar en heeft een bereik tot 6,5 meter. Ingeschoven meet de nieuwe StarCut Pro slechts 1.70 meter, waardoor deze eenvoudig op te bergen of te vervoeren is.

Compacte accukettingzaag

De compacte accu-kettingzaag PowerSaw 250/18V P4A is perfect voor intensiever werk in de tuin, zoals het snoeien van hout. Deze zaag is makkelijk te hanteren vanuit verschillende werkhoeken en daarmee krachtig bij het zagen.

GAR_2025_08.1_N_GARDENA_Battery_Chainsaw_St

Nieuwe accubladblazer- en -zuiger

Met de Gardena PowerJet Collect 18V P4A wordt het opruimen van bladeren en vuil een fluitje van een cent. Zowel droge als natte bladeren worden opgezogen en meteen versnipperd, zodat ruimte wordt bespaard. Wisselen tussen de blaas- en zuigfunctie? Dat gaat heel eenvoudig met de hendel.

Nieuwe dompelpompen

Voor het komende tuinseizoen introduceert Gardena de nieuwe 20000 dompelpompen, ideaal voor verschillende toepassingen. Deze pompen zijn perfect voor het leegpompen van kelders, tuinen, vijvers en zwembaden. Ze zijn beschikbaar in versies voor schoon water, vuil water of als 2-in-1 model, waarbij de laatste twee modellen water met vuildeeltjes tot 35 mm kunnen verpompen.

  • Krachtige 550W motor
  • Robuuste roestvrijstalen pomp-as
  • Met automatische vlotterschakelaar.  

Gardena, Almere, 036 – 521 00 11, info@gardena.nl, www.gardena.nl

 

 
 

 

 

 


 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee