Gardena is er voor de gepassioneerde tuin- en balkonliefhebbers. De toonaangevende fabrikant voor tuinverzorging presenteert voor het seizoen 2024 interessant productnieuws en slimme innovaties, waarbij hun Power for All-accu voor nog meer gebruiksgemak zorgt.

“Gardena staat bekend om hoogwaardige producten met een lange levensduur. Daarbij gaan we zuinig om met grondstoffen en energie bij het productieproces”, legt Alwin van der Pluym namens Gardena uit. “Zo worden vrijwel al onze producten in West-Europa geproduceerd en hebben we laatste jaren veel materialen gerecycled, waarbij we steeds meer kunststofafval verwerken in onze producten. Ons doel is om per jaar 800 ton kunststof te vervangen met 800 ton aan kunststof gewonnen uit door consumenten gescheiden afval.”

Voor het komende jaar zet het kwaliteitsmerk in op meer gemak met nieuwe producten waarin vaak hun handige en krachtige Power for All-accu is verwerkt. Deze zorgt voor meer gemak, bijvoorbeeld bij het sproeien en schoonhouden van de tuin of het balkon.

Nieuw: wandslangenbox met accu

Zo biedt de nieuwe wandslangenbox PowerRoll optimaal gemak: met één druk op de knop rol je de slang eenvoudig op na gebruik. Die knop zit zowel op de wandbox als aan het uiteinde van de slang. Je hoeft dus na het sproeien niet eerst terug te lopen naar de slangenbox en je handen blijven schoon. De slang wordt gelijkmatig opgerold zonder te knikken. Dankzij een slim mechanisme wordt de laatste twee meter van de tuinslang met lage snelheid opgerold om beschadiging te voorkomen.

  • Met muurbeugel is 180 graden draaien mogelijk
  • Accessoires te bevestigen aan de muurbeugel
  • UV- en vorstbestendige box
  • Verkrijgbaar in twee modellen

Daarnaast introduceert Gardena ook de terrasslangenboxen RollUp. Deze is eenvoudig op een houder op de grond te bevestigen: zowel op een houten vlonder of een betonnen tegel. Deze terrasslangenbox is 360 graden draaibaar en verkrijgbaar met een tuinslang van 15 of 20 meter.

Multi Cleaner AquaBrush

Voor het eenvoudig en snel schoonmaken van bijvoorbeeld terras, looppaden en tuinmeubelen presenteert Gardena de Multi Cleaner AquaBrush. Hierop kun je verschillende borstels bevestigen en dankzij de power for All-accu hoef je geen kracht te zetten. De waterstraal maakt het vuil los en de borstel doet de rest.

Cleansystem is vernieuwd

Wil je meer schoonmaken, dan biedt Gardena hiervoor het vernieuwde Cleansystem. Dit systeem klik je met één klik aan de tuinslang vast. Dankzij de handige accessoires, zoals een glazenwasser met wisser en verschillende borstels, kun je het vrijwel overal voor gebruiken. Nieuw is de fietsborstel met harde borstelharen en een vervangbare zachte spons.

Onkruidborstel op accu

Onkruid tussen tegels verwijderen zonder bestrijdingsmiddel of brander? Een koud kunstje met de EasyWeed 1800. Met deze onkruidborstel op de Power for All-accu verwijder je hardnekkig mos en onkruid met één druk op de knop. De EasyWeed is licht van gewicht en dankzij een markeringslijn breng je de borstel in de juiste positie. Op de EasyWeed kun je verschillende onkruid­borstels bevestigen.

Dankzij de multfunctionele grijper maak je de tuin of directe omgeving snel weer schoon. Ideaal om makkelijk zwerfafval, rommel, tuinafval of herfstblad op te pakken. De bovenste grijper heeft een metalen schraper om kauwgom of mos van tegels te halen. Op de grijper kun je de meegeleverde mini-harkjes bevestigen. Van de grijper maak je ook in een handomdraai een prikker. Voor de laatste twee komt het merk met duurzame PopUp-zakken – in twee verschillende maten. Deze zakken én de grijper zijn gemaakt van meer dan 70 procent gerecycled materiaal.

Snoeien in strakke vorm

Een gras- en buxusschaar op accu, dat is de PowerCut 20. Met deze ‘tondeuse’ breng je planten als Buxus, Taxus of Ilex mooi in vorm. Door het handzame apparaat kun je heel precies werken en strakke vormen snoeien. De PowerCut 20 is ook geschikt om graskantjes te knippen.

  • met meegeleverde messenset
  • ergonomische handgreep
  • met Power for All-accu
  • eenvoudig te bedienen 

De Power for All-accu (18V) is te gebruiken op alle 18V-accugereedschappen van Gardena en op die van andere merken zoals Husqvarna en Bosch. In totaal zijn er meer dan 100 gereedschappen voor talloze toepassingen in huis en tuin.

Gardena, Almere, 036 – 521 00 11, info@gardena.nlwww.gardena.nl