Gardena is er voor de gepassioneerde liefhebbers. De toonaangevende fabrikant presenteert voor het seizoen 2022 interessant productnieuws en slimme innovaties. “We werken continu aan onze productrange, waarbij we inspelen op nieuwe markten en de behoefte van de consument. Daarom blijven we permanent vernieuwen en verbeteren. Ook in 2022 brengen we een flink aantal productintroducties.”

“De basis voor duurzaamheid bij onze Gardena-producten? Dat zijn hoogwaardige producten met een lange levensduur en het zuinig omgaan met grondstoffen en energie bij het productieproces”, legt Alwin van der Pluym namens Gardena uit. Het meest opvallend voor het nieuwe jaar is de introductie van de nieuwe EcoLine, een lijn van duurzame handgereedschappen en waterproducten. “Hiermee benadrukken we ons duurzame productieproces. De onderdelen van deze duurzame lijn bevatten tussen de 65% en meer dan 90% gerecycled materiaal, de verpakking is gemaakt van 100% gerecycled en recyclebaar karton en is bedrukt met inkt op waterbasis.”

Tuingereedschappen van gerecycled materiaal

Het assortiment EcoLine waterproducten bestaat uit een basisset met kraan- en slangkoppelstukken, een broes en een zwenksproeier. Het aanbod handgereedschappen van EcoLine bestaat uit een snoeischaar, tuinschepje, onkruidsteker en een voegenkrabber. Het design is uniek en de discrete kleurstelling in combinatie met de metalen elementen geeft het gereedschap een moderne, hoogwaardige uitstraling.

Uitbreiding accessoires ClickUp!-tuinsysteem

De balkonversie van het ClickUp!-tuinsysteem bestaat uit een houder waarop je diverse accessoires zoals een insectenhotel, vogelrestaurant, regenmeter of tuinfakkel kunt klikken. Het systeem is gebaseerd op het Gardena watergeefsysteem, waarbij je de tuinslang met één klik aansluit op de kraan voor een vaste, lekvrije verbinding. Voor het balkon komt nu een balkonklem beschikbaar en worden nieuwe ClickUp!-accessoires geïntroduceerd, zoals een ClickUp! Solarlamp, een ClickUp! Windlicht en een ClickUp! Vogelbadje.

Liano tuinslang ophangen aan de TapFix

Het ophangen van een tuinslang aan de buitenkraan geeft veel druk. Maar met de Gardena textielslang Liano en de Gardena TapFix beugel kan dat wel. Deze beugel draai je eenvoudig vast aan de buitenkraan, waaraan de je de lichte Gardena Liano tuin­slang op kunt hangen. Deze heeft een oersterk en duurzaam omhulsel van textiel en is uv- en vorstbestendig.

Nieuwe Pipeline accessoires

Een ondergrondse waterleiding met stopcontacten waarop je accessoires kunt aansluiten, bijvoorbeeld een extra kraan of het Gardena sprinklersysteem. Dat is de Gardena Pipeline. Nieuw hierbij is het Gardena waterstopcontact, waarmee je makkelijk toegang hebt tot water op elk punt in de tuin. Dankzij de automatische waterstop gaat er geen water verloren wanneer de slang of sproeier na gebruik wordt verwijderd. Voor een extra waterpunt boven de grond introduceert de toonaangevende fabrikant de Pipeline kraan. Deze wordt eenvoudig gemonteerd op een waterstopcontact. Met één klik heb je een sterke, lekvrije verbinding. Op dezelfde manier sluit je de nieuwe Gardena zwenksproeier aan, waarbij de sproeibreedte, het bereik en de waterstroom eenvoudig zijn in te stellen.

Naast deze accessoires komt Gardena met de Cutter, waarmee je de waterleiding nauwkeurig op de gewenste lengte snijdt. Tenslotte kunnen tuinliefhebbers de Pipeline snel winterbestendig maken met het nieuwe ontwateringsventiel. In deze set zit ook een aansluitstuk voor het aftappen van slangenboxen of slangenwagens.

Nog slimmere Sileno robotmaaiers

De smart Sileno robotmaaiers worden nog slimmer dankzij de nieuwe LONA-technologie. Dankzij deze GPS-gebaseerde navigatie en real-time positiebepaling wordt een plattegrond van de tuin gemaakt en kun je het gazon opdelen in zones. Heel slim, omdat het maaigedrag en de maaifrequentie van de smart Sileno geoptimaliseerd worden aan het gazontype.

  • Gazon maaien onder alle weersomstandigheden
  • Maaien met betrouwbare precisie
  • Laag geluidsniveau
  • Onderdeel van het Gardena smart system
  • Met botssensor, zwenkbare mesjes en egelbescherming
  • Uit te breiden met automatische besproeiing

Gardena AquaCount geeft inzicht in waterverbruik

Om waterverspilling in de tuin tegen te gaan, is het meten van waterverbruik waardevol. Met dit inzicht weet je hoeveel water er daadwerkelijk verbruikt wordt. Gardena komt hiervoor met drie AquaCount producten: een watermeter voor aan de buitenkraan en een broes en zwenksproeier met geïntegreerde watermeter. Alle drie de producten bevestig je eenvoudig via het Gardena kliksysteem aan de kraan of een tuinslang. Bij de De AquaCount watermeter geeft het display het waterverbruik aan tot op de deciliter: per dag, per seizoen, per sproeibeurt en het actuele verbruik. Met de watermeter kun je ook de hoeveelheid water monitoren, handig voor een vijver of een watertank. Zowel de nieuwe AquaCount broes als zwenksproeier hebben een ingebouwde watermeter, waardoor je direct inzicht in het waterverbruik hebt.

Tuinliefhebbers kunnen met AquaCount zelf inzicht krijgen in hun waterverbruik in de tuin of balkon en zo waterverspilling tegengaan. Van der Pluym: “Duurzaam tuinieren betekent bewust en zorgvuldig omgaan met de natuur. Onze slimme en innovatieve producten helpen daarbij.” 

Vanaf 2022 zijn alle kraanstukken van Gardena voorzien van een antispat-functie. Drie kleine kunststof vinnen in de kraanaansluiting concentreren de waterstraal, waardoor de gebruiker en de omgeving droog blijven en het water alleen daar terechtkomt waar het zijn moet.

Gardena, Almere, 036-5210011, www.gardena.nl, info@gardena.nl