Destil is een ijzerwarenhandel met een geschiedenis en een bijzondere positie.

Destil is in bezit van het Franse Descours en Cabaud en is in principe een profesioneel toeleverende ijzerwarenhandel maar tegelijk ook een partij die met een eigen webshop aan particulieren levert en via Bol.com ook e-tailt. Destil was ook de dealer die Bosch blauw naar Praxis bracht, toen Bosch zelf de blauwe machines nog voor de professionele markt wilde behouden maar de bouwmarkten als Gamma en Praxis al lang op de profmachines aasden.

Destil maakte als een van de eersten school met een geautomatiseerd magazijn dat intussen misschien wel de rem op de groei is. Met dat magazijn verzorgde Destil ook de distributie van ijzerwaren en gereedschappen voor Giebels, dochter van branchegenoot van Stiho.

Voor de inkoopbundeling is Destil lid van Zevij-Necomij.

Kerngegevens
Formulenaam: Destil
Organisatievorm: Filiaalbedrijf
Moederbedrijf: Descours & Cabaud
Aantal vestigingen NL: 56 (1-1-2023)

Interessante trefwoorden o.a.:
DestilDescours & Cabaud

Wil je meer weten over alle dwarsverbanden in de sector? Marktcijfers? Kerngegevens van alle relevante organisaties? Achtergrondinformatie en de macro-, meso- en microtrends? Dat vind je allemaal in de
[Business Update Bouwgroothandel]
.

Geen afbeelding

Het netwerk van Destil

Destil is een speler van formaat in de Nederlandse ijzerwarenhandel. Maar hoe zit het bedrijf in elkaar en hoe lopen de lijntjes?

05 juli 2024

ArtikelenDestil

€ 135.000 voor goed doel dankzij Destil en partners

Met het concept van Mystery Mountain zamelt Destil ieder jaar veel geld in voor het goede doel Orange Babies.

11 september 2023

NieuwsDestilMystery Mountain

Destil blikt terug op rampzalige software-wissel

Binnen een paar uur nadat Destil in 2021 live ging met een nieuw automatiseringspakket ging het mis. ‘De tent ging in de fik’ kort nadat de groothandel de beste maand ooit had beleefd. De omzet klapte flink naar beneden, alle hens moesten aan dek om brandjes te blussen en ondertussen het systeem goed in te regelen. Achteraf zien ze in Tilburg de voordelen van de overstap zeker in. Destil-directeur René Kars blikt terug op deze ‘hell of a ride’.

28 september 2022

DestilArtikelen

‘Groothandels moeten Gorillas-achtig snel gaan leveren’

Bouwgroothandels zijn steeds sneller gaan bezorgen. Tegenwoordig krijgen klanten hun bestellingen doorgaans de volgende dag geleverd. Maar de behoefte aan nog veel snellere bezorging neemt toe. Bouwbedrijven, groothandels, en bestaande en nieuwe logistiek dienstverleners onderzoeken hoe ze materialen en gereedschappen razendsnel op de bouw- of de klusplaats kunnen krijgen. Door technische en logistieke ontwikkelingen wordt dat relatief goedkoper. “Bezorging binnen een uur voor een tientje zou in deze branche heel goed de norm kunnen worden.”

18 februari 2022

DestilStihoPontMeyerserviceArtikelenFlitsbezorging

Data driven commerce bij Destil

Destil heeft een algoritme ingezet om de prijsstelling automatisch af te stemmen op verschillende klantgroepen. “Dankzij de voorspellingen op basis van prijselasticiteit zijn ook niet kopende bezoekers bij ons gaan kopen.”

15 december 2020

DestilOmnichannelDataNieuwsE-commerce

Verkooppunt biedt houvast bij keuze e-gereedschap

Het gaat goed met de markt voor elektrisch gereedschap. De verkoop van power tools laat jaar na jaar een super­gezonde groei zien. Toch geldt tevens dat de omzet niet uitsluitend in de kassa van fysieke verkooppunten terecht komt. De bouwprofessional weet de weg naar het online kanaal steeds beter te vinden. Tegelijkertijd geldt nog altijd dat de fysieke locatie wordt gewaardeerd wegens directe verkrijgbaarheid, fysieke beleving van het product en verkoopondersteuning.

29 november 2020

NieuwsDestilTransferroFestoole-gereedschapDewalt

Polvo jaagt op Ivana

Toen Polvo overgenomen werd door Isero-moeder Grafton, werd het bedrijf onmiddellijk de toegang ontzegd tot het huismerk Ivana. Met Noxxa probeert Polvo zijn voormalige Ivana-klanten nu toch binnenboord te houden.

28 september 2020

NieuwsFerneyDestilPolvoZevij-NecomijIseroGraftonIvanaNoxxa

Hout bij Destil

In de concentratie in de branche lijkt de bouwmaterialenhandel dé spil. Zij rijden al met vrachtwagens vol dakpannen en bakstenen en kunnen daar hout, plaat en ijzerwaren en gereedschappen ook wel even meenemen. Andersom is bijna niet te doen. Al biedt Destil nu toch Hout op Maat aan.

17 september 2020

NieuwsDestilhoutconvergentieone stop shopConcentratie
Close-Up

Bevestiging van kwaliteit

Hoenderdaal Fasteners houdt een breed assortiment bevestigingsmaterialen op voorraad en heeft altijd al een specialisme in schroeven gehad. Klanten zijn toeleveranciers in de bouw-, industrie- en dhz-sector in zowel binnen- als buitenland. Maar wat is nu het belang van schroeven in hun totaalassortiment? MIXpro stelde deze vraag aan drie klanten.

04 september 2020

Destilclose-upsschroevenhoenderdaalBevestigingsmiddelenWitzandDamitech
Pagina 1 van 5

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee