SOUDAL

SOUDAL

De Soudal Group is Europa’s grootste onafhankelijke producent van lijmen, kitten en purschuimen voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker.
De Soudal Group produceert producten voor eigen merken en private labels in 7 groepen: siliconen en andere kitten, PU-schuimen, lijmen, hybride polymeren, technische aerosols en bouwchemie. Met de eigen merken focust de Soudal Group zich op 3 marktsegmenten: bouw, industrie en retail.

FEITEN & CIJFERS

De Soudal Group heeft 25 productielocaties in 5 werelddelen, 77 verkoopkantoren en exporteert naar meer dan 140 landen met ca. 4.000 medewerkers wereldwijd. In 2022 rolden er maar liefst 280.000.000 kokers en 120.000.000 bussen schuim van de band en haalden we een omzet van €1,3 miljard.

DUURZAAMHEID

Wij waren al met energiebesparing bezig, lang voordat het de wereldwijde zorg werd die het vandaag is. De Soudal Group is een voorloper bij de ontwikkeling van producten om duurzaam te bouwen en die veilig zijn voor mens en milieu. Door de modernste productietechnologie worden energie-, watergebruik en de reststoffen beperkt. Het welzijn van medewerkers is daarbij vanzelfsprekend.
Sinds 1966 is onze baseline “BUILD THE FUTURE”. Al meer dan 30 jaar pakken we de klimaatuitdaging aan door onze ecologische voetafdruk te verkleinen via optimalisatieprocessen op drie verschillende niveaus: energie, materialen en verpakkingen.

INNOVATIE

Het onderzoek voor en de ontwikkeling van nieuwe producten, producttechnologieën en productiemethoden zit in onze genen. Een team van hooggekwalificeerde onderzoekers, ingenieurs en technici is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de klanten in elk land.

Merken uit portfolio

Fix ALL, Genius Gun, Swipex, HMX, Soudal Window System

Close-Up

Soudal pakt rol van duurzame totaalaanbieder

Grootste overname ooit zorgt voor nog meer synergie: Met hun duurzame, innoverende producten scoort Soudal wereldwijd in een concurrerende markt. Al heel wat jaren geleden maakte het familiebedrijf de keuze om duurzaam te groeien en om nog meer synergievoordeel te behalen namen ze onlangs Durante Adesivi over. Tegelijkertijd blijft het merk inzetten op duurzame alternatieven, zoals het nieuwe Healthy House Concept.

28 april 2024

close-upsSoudalLijmen en kitten
Close-Up

Soudal bouwt verder aan de toekomst

Bij Soudal is geen dag hetzelfde. In een concurrerende markt weet de specialist voor voegkitten, lijmen en PU-schuimen hun naamsbekendheid en omzet verder uit te breiden. Deels omdat ze profiteren van de toegenomen vraag, maar vooral omdat ze de vruchten plukken van hun strategie. Daarbij zijn innovatie, duurzaamheid en naams­bekendheid belangrijke uitgangspunten. Tijd voor een update.

29 juni 2023

close-upsSoudalLijmen en kitten

Groei assortiment dwingt categorie lijmen en kitten tot meer optimalisatie

De categorie lijmen en kitten stond de afgelopen jaren sterk onder invloed van categorie-optimalisatie. De groei van het assortiment en introducties van productvarianten maakte deze uitdaging steeds urgenter. Verkooplocaties in de bouwmaterialen- en ijzerwarensector benadrukken dat er behoefte is aan rationalisatie, waarbij factoren als rotatie, beschikbaarheid en eenvoud van het productaanbod een rol spelen.

26 september 2022

GriffonSoudalLijmen en kittenBostikTec7ArtikelenNovatech
Close-Up

Soudal kijkt verder dan het luchtdicht maken van details

Luchtdicht bouwen draagt bij aan de bouwkwaliteit, het comfort en een lager energieverbruik van een gebouw. Dit vraagt aandacht, kennis, vakmanschap en kwalitatief goede materialen op bouwdetail niveau. Soudal biedt hiervoor een unieke systeem-oplossing voor alle typen bouwprojecten, waarbij gedacht en gehandeld wordt vanuit BENG en Wkb.

05 september 2022

close-upsSoudalduurzaamheidIseroLijmen en kittenluchtdicht
Close-Up

Soudal: Duurzaamheid op alle fronten

Nu duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, worden volop initiatieven gelanceerd. Maar wat is duurzaamheid eigenlijk? En kun je daarbij volstaan met één schakel in de keten of wil je alle elementen zo duurzaam mogelijk maken? Soudal kiest al jaren vol overtuiging voor het laatste. “Stilstand? Dat is achteruitgang”.

15 juni 2022

close-upsSoudalLijmen en kitten
Close-Up

Lucht gecontroleerd bouwen in de groothandel, simpel BENG-klaar!

De laatste maanden puilen vrijwel alle bouwmedia uit van berichten over BENG en Wet Kwaliteitsborging. Wat moet een ijzerwaren- of bouwmaterialenhandel met deze informatie en in hoeverre kan de groothandel een professionele bijdrage leveren aan dit vraagstuk uit de markt? “Met alleen producten op het schap zetten voldoe je niet aan BENG-eisen.” Aldus Rudi Bartels, mede-eigenaar van Afdichtingindebouw: “Met onze visie lucht gecontroleerd bouwen, is het een feit dat er meer bij komt kijken. Door bij ons aan te sluiten kan de groothandel zich op dit vlak onderscheiden als kennispartner naar zijn klant. In onze samenwerking met Soudal kan de groothandel zijn klant vanaf de start volledig ontzorgen en zo onnodige kosten voorkomen. Dat is win-win voor de groothandel en zijn klant.

16 december 2020

AfdichtingindebouwSoudalclose-upsluchtdicht
Close-Up

Soudal garandeert lucht-dichting voor lange termijn

Wat is luchtdicht bouwen, wat gaat er veranderen bij de regelgeving hiervoor en hoe krijg je een betere en veel duurzamere afdichting? Arjan Verheuvel is Salesmanager Pro bij Soudal en geeft antwoorden op zes vragen.

03 september 2018

close-upsSoudalLijmen en kittenluchtdicht

Soudal en Afdichtingindebouw gaan samenwerking groothandel aan

​Soudal is het afgelopen half jaar, op het gebied van luchtdicht bouwen, partnerships aangegaan met toonaangevende Nederlandse ijzerwarengroothandels. De producent van afdichtingsmaterialen heeft een transparante samenwerking in de keten opgezet tussen producent, groothandel, aannemer en applicateurs die zijn aangesloten bij Afdichtingindebouw. De laatste groep verzorgt in deze samenwerking de applicatie en waarborgen de kwaliteit.

18 augustus 2016

NieuwsSoudalluchtdicht
Close-Up

Soudal neemt TKK over

Soudal, fabrikant van onder meer purschuim, siliconenkit en lijm, neemt TKK Srpenica uit Slovenië over. Voor Soudal is dit de grootste overname in haar geschiedenis.

19 juni 2013

lijmNieuwsSoudalTKKpurschuimkitovername
Pagina 1 van 2

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee