BUCKBOOTZ

Premium innovatief veiligheidsschoeisel
Buckbootz is opgericht in 1997 in Schotland destijds onder de naam Buckler. Het idee van Buckbootz is voortgekomen uit de tekortkomingen in veiligheidsschoenen van die tijd: loslatende zolen, oncomfortabele schoenen, schoenen waarin men koude voeten kreeg etc. Met deze gegevens en vanuit de slogan “Body and Sole Together Forever”® is het concept verder uitgebouwd. Deze slogan is ondertussen aangepast naar We Are The Work We Do. Wanneer u ons logo op schoeisel ziet staan kunt u ervan uitgaan dat u te maken heeft met één van Europa’s meest gerenommeerde merken op het gebied van werkschoenen en werklaarzen; géén concessies, maar totale focus op kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Buckbootz blijft ontwikkelen en innoveren op alle gebieden, zowel duurzaamheid als design.
In 2007 stak Buckbootz over naar het Europese vasteland en startte een vestiging in Nederland in samenwerking met een Nederlands familiebedrijf. Anno 2023 handelt Buckbootz in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Ierland, wordt vertegenwoordigd door 10 account- en salesmanagers en zijn onze producten exclusief verkrijgbaar via een netwerk van circa 1.900 dealers.

Close-Up

Buckbootz: “Wij worden nu ook weer getriggerd”

Volgens Van den Beukel gaat het om de grootste wijziging voor de producenten van veiligheidsschoenen sinds 2011. “Wij zijn blij met de nieuwe normering. Niet alleen omdat die nieuwe regels meer duidelijkheid bieden voor producenten, groothandel en gebruikers, maar ook omdat inferieure kwaliteit aan het licht gaat komen.”

28 september 2023

WerkschoenenBuckbootzpbmclose-ups
Close-Up

Buckbootz blijft innoveren in veiligheidsschoeisel

“Comfort nooit ten koste van veiligheid”. In een jaar waarin aan de productiekant steeds meer druk is ontstaan, werkt Buckbootz hard aan de ontwikkeling van nieuw veiligheidsschoeisel voor professionals. “We hebben de afgelopen jaren succesvolle innovaties op de markt gebracht en de vraag naar die schoenen en laarzen is groot. Dat legt druk op de productiecapaciteit, maar betekent niet dat we stoppen met innoveren en ontwikkelen”, zegt Bas van den Beukel, managing director van Buckbootz.

14 december 2022

WerkschoenenBuckbootzpbmclose-ups
Close-Up

“Continu innoveren en voorop blijven lopen”

Buckler Boots introduceert eerste gecertificeerde instapper met enkelbescherming. Het leek lange tijd onmogelijk, maar Buckler Boots is erin geslaagd om een instapper met enkelbescherming te ontwikkelen die voldoet aan de Europese AN-normering. “Een proces dat bijna drie jaar heeft geduurd, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Want behalve veilig en 100% waterdicht zijn de Buckbootz Bang Guardz zeer comfortabel”, zegt Bas van den Beukel, managing director van Buckler Boots.

27 januari 2022

WerkschoenenBuckbootzBucklerpbmclose-ups
Close-Up

Nieuwe presentatie en profilering Buckler Boots

Buckbootz: onder die nieuwe merknaam worden alle producten van Buckler Boots voortaan op de markt gebracht. Medeverantwoordelijk voor deze transitie is de Buckbootz BBZ6000 die in 2008 werd geïntroduceerd. “Een bijzonder populaire veiligheidslaars die ervoor heeft gezorgd dat Buckbootz een veelgebruikte online zoekterm is geworden. Bovendien bekt het lekker dus we hebben besloten onze merknaam nu aan te passen”, zegt Bas van den Beukel, managing director van Buckler Boots.

07 december 2020

close-upsBuckbootzBucklerpbm
Pagina 1 van 1

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee