Hoenderdaal Fasteners

Hoenderdaal Fasteners is ontwikkelaar, importeur, groothandel en exporteur op het gebied van bevestigingstechniek. We zijn een toonaangevend en groeiend familiebedrijf dat is opgericht in 1966. We zijn dé schroevenspecialist van Nederland. Onze grootste merken zijn Dynaplus®; de kwaliteitsschroef voor de vakman, en Rotadrill® de schroef met de rode punt voor de klusser. 

Hoenderdaal staat bekend om slimme shopconcepten. We denken graag mee over een succesvol bevestigingsmaterialenschap in de winkel en hebben hiervoor diverse eigen merken en private labels en bouwen zo een optimaal assortiment met mooie winkelpresentaties. Merken als Proftec, Blackline, Homefix, Dak&Gevel en Topdrill komen allemaal bij ons vandaan of neem bijvoorbeeld ons unieke Grab&Fix concept voor de losse verkoop van bevestigingsmaterialen met een slimme weegschalen.

In ons 9.500 vierkante meter grote logistieke centrum in Veenendaal is een enorme voorraad bevestigingsmaterialen te vinden. Daarmee beleveren wij dagelijks toeleveranciers in de bouw-, industrie- en dhz-sector in zowel binnen- als buitenland. 

We leveren ruim 10.000 verschillende soorten bevestigingsmiddelen direct uit voorraad, en geven deze goederen zo efficiënt mogelijk door in de keten. We gaan voor de hoogste kwaliteit en servicegraad, tegen de beste prijzen. Hiervoor hebben we een lage kostenstructuur met efficiënte processen en slimme geautomatiseerde systemen. 

We leveren, en zijn daarmee; ''bevestiging van kwaliteit''. Kwaliteit is erg belangrijk in bevestigingstechniek; met onze producten hangt, zit of staat bijna de hele wereld aan elkaar vast. Wij helpen zoveel mogelijk mensen makkelijker en beter bouwen met onze schroeven. Die we zelf ontwikkelen in ons eigen schroevenlab.  

Hoenderdaal Fasteners is al meer dan 55 jaar een betrouwbare partner in bevestigingstechniek. 

Merken: Dynaplus, Rotadrill

Schroeven voor de vakman: Dynaplus®

Dynaplus® is een professioneel Nederlands schroevenmerk. De kwaliteitsschroeven zijn ontwikkeld voor de vakman en zorgen voor optimaal schroefgemak. Het zijn schroeven met karakter; waar je opvallend eenvoudig mee kan werken door een zeer lage indraaiweerstand. Je moet er snel, eenvoudig en veilig mee kunnen werken én ze moeten optimaal functioneren in verschillende soorten bouwstoffen. Dát zijn de kenmerken van Dynaplus®. Met het brede assortiment verschillende soorten schroeven heb je met Dynaplus® altijd een passende schroef voor elke klus! 

Dynaplus® is het A-merk van schroevenspecialist Hoenderdaal Fasteners. Doordat we de schroeven in Nederland ontwikkelen kennen de toepassingen, de bouwstoffen en de behoeftes van de profgebruiker in de markt. In ons eigen schroevenlab in Veenendaal zijn wij continu bezig met de ontwikkeling van nog betere schroeven. Wat wij in productie brengen is uitvoerig getest en gegarandeerd geschikt voor duurzaam gebruik in de praktijk.  

https://www.dynaplus.nl

Moeiteloos schroeven met de rode punt: Rotadrill®

Rotadrill® is al meer dan 50 jaar hét A-merk schroeven van de Nederlandse en Belgische klusser. De gepatenteerde unischroef met de rode punt zorgt voor optimaal schroefgemak. Het rode puntje is een uniek smeermiddel dat ervoor zorgt dat de schroef zeer gemakkelijk indraait in verschillende bouwstoffen. 

De schroef met de rode punt kent vrijwel iedere klusser. Rotadrill® is de enige schroef ter wereld die aan de schroef zelf herkenbaar is. De schroef met de rode punt is door ons gepatenteerd, waardoor er geen andere schroeven met rode punten in de wereld te vinden zijn.  

De kunststof kwaliteitsverpakkingen zijn hersluitbaar, waterdicht en transparant. De schroeven zijn goed zichtbaar, zo vind je gemakkelijk het juiste product voor jouw klus, zowel in de winkel als tijdens het klussen. Door het grote assortiment is er altijd een passende schroef voor jouw klus. Door gebruik van verschillende kleurindicaties op het gele label zie je snel het onderscheid in de verschillende soorten schroeven die we hebben en ontstaat er een heldere segmentatie per soort in het schroevenschap. 

https://www.rotadrill.nl

Close-Up

Hoenderdaal: ’n bitje meer schroefgemak

Grootverbruikers werken sneller met vernieuwde Proftec-schroeven. Een herkenbaar probleem voor veel timmerlui en andere professionele grootverbruikers van schroeven. Op het moment dat een andere maat schroef nodig is voor een juiste bevestiging van de materialen, moet ook een bijpassende bit gevonden worden. Niet zelden resulteert dat in een zoektocht die meer tijd kost dan gewenst is. Speciaal voor die grootverbruikers heeft Hoenderdaal Fasteners de Proftec TX-schroeven vernieuwd. Onder het motto met ’n bitje meer wordt altijd het juiste bitje meegeleverd in de verpakking en alle schroeven van 3,5mm tot 5,0mm diameter kunnen bovendien met dezelfde TX20 bit ingeschroefd worden.

21 mei 2024

close-upshoenderdaalschroeven

Vakman kiest veelal bevestigingsmiddel waar die goede ervaring mee heeft 

Bevestigingsmiddelen zijn cruciaal in het bouwproces, maar worden veelal als laatste aan het project toegevoegd. Bestaat er nog steeds de opvatting dat er massaal wordt gekozen voor de goedkoopste oplossing of hebben de bouwmaterialen- en ijzerwarenhandel hun klantenkring er inmiddels van doordrongen dat de beste kwaliteit wel degelijk essentieel is? Welke rol speelt de industrie daarbij?

12 december 2023

hoenderdaalFischerBevestigingsmiddelenArtikelenASF Fischer

Bouwmaterialenhandel heeft nog te winnen bij verkoop bevestigingsmiddelen

Bevestigingsmiddelen maken vaak een fractie uit van de bouwsom of de totaalkosten van een klus. En toch zijn ze van wezenlijk belang voor het eindresultaat. Meer focus en een betere schappresentatie dragen de belofte in zich tot betere verkoopprestaties. Er bestaat nog steeds ruimte in de informatieoverdracht tussen industrie en handel.

09 december 2022

hoenderdaalHecoFischer BeneluxBevestigingsmiddelenArtikelenASF FischerSpax
Geen afbeelding

Kennis van bevestigingsmiddelen kan nog extra impuls gebruiken

Branches hebben amper nog het alleenrecht te claimen als het gaat om verkoop van specifieke assortimenten. In navolging van ijzerwarenvakhandel is ook de bouwmaterialenhandel stevig in de weer met de bevestigingsmiddelen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die sector nog een inhaalslag kan gebruiken op kennisniveau van dat aanbod. De sector is daar stevig mee bezig, terwijl de industrie zich zeker bereid toont om daarbij te helpen.

14 december 2021

SpaxdynaplushoenderdaalFischerBevestigingsmiddelenArtikelenASF Fischer
Close-Up

Hoenderdaal: “Productinformatie steeds meer de motor van ons bedrijf”

In een markt waarin goede productinformatie steeds belangrijker wordt, spelen fabrikanten een hoofdrol in het leveren van die content. Als producent hebben zij immers alle relevante informatie in huis. Grote uitdaging is die data zo efficiënt mogelijk te beheren en distribueren. Hoenderdaal Fasteners besloot hiervoor samen met specialist Innovadis een PIM-systeem te implementeren. “Dat systeem is nu de motor van de data in onze organisatie, waarmee we ons kunnen onderscheiden.”

08 december 2021

close-upshoenderdaalInnovadisPIM
Close-Up

Bestellen bij Hoenderdaal is heel eenvoudig

Met de recente lancering van de nieuwe website bereikt Hoenderdaal een belangrijke mijlpaal op het gebied van bestelgemak en snelle informatievoorziening aan hun klanten. De nieuwe site is niet alleen een bestelplatform met actuele prijs- en voorraadinformatie, klanten van Hoenderdaal kunnen veel informatie over het enorme aanbod van bevestigingsmaterialen nu ook gemakkelijk zelf vinden. “Bij Hoenderdaal willen we graag vooroplopen, ook online. Dit is een eerste zichtbare stap voor onze klanten.”

29 mei 2021

BevestigingsmiddelenPIMdynaplusclose-upsartikeldataschroevenrotadrillhoenderdaal

Bevestigingsmiddelen winnen terrein in bouwmaterialenhandel

De economische realiteit van nu is dat branches nauwelijks nog het alleenrecht kunnen claimen op specifieke assortimenten. Bevestigingsmaterialen werden vroeger vooral toebedeeld aan ijzerwarenvakzaken, maar nu kijkt ook de bouwmaterialenhandel met belangstelling naar de verkoopkansen van dat assortiment. Tegelijkertijd kent die ontwikkeling een duidelijke nuance. Aannemers en zzp’ers willen bij hetzelfde adres slagen voor aankoop van hout en plaatmateriaal, maar er wordt ook onderkend dat ijzerwaren een specifieke kennis vergt.

07 december 2020

NieuwshoenderdaalFischerBevestigingsmiddelenASF FischerSpax
Close-Up

Bevestiging van kwaliteit

Hoenderdaal Fasteners houdt een breed assortiment bevestigingsmaterialen op voorraad en heeft altijd al een specialisme in schroeven gehad. Klanten zijn toeleveranciers in de bouw-, industrie- en dhz-sector in zowel binnen- als buitenland. Maar wat is nu het belang van schroeven in hun totaalassortiment? MIXpro stelde deze vraag aan drie klanten.

04 september 2020

close-upsDestilschroevenhoenderdaalBevestigingsmiddelenWitzandDamitech
Close-Up

Nieuwe schroeven en nieuwe systemen bij Hoenderdaal

Bij Hoenderdaal Fasteners houden ze wel van aanpakken. De importeur en groothandel voor bevestigingstechniek werkt aan drie grote IT-­
projecten die draaien om meer inzicht met data, een betere voorraadpositie en een nog betere customer experience. Daarnaast hebben ze bij Dynaplus weer een nieuwe schroef ontwikkeld en het assortiment verder uitgebreid.

30 november 2019

close-upsdynaplushoenderdaalBevestigingsmiddelen

Homma naar Hoenderdaal Fasteners

Bevestigingsmaterialenspecialist Hoenderdaal Fasteners uit Veenendaal heeft André Homma als nieuwe commercieel directeur aangetrokken.

21 januari 2019

hoenderdaalNieuwsBevestigingsmiddelenHomma
Pagina 1 van 2

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee