KIP TAPES

Kip® GmbH is al meer dan 50 jaar een succesvolle, toonaangevende producent op het gebied van tapes. Van meet af aan hebben wij onze goede contacten met de sector benut om innovaties te ontwikkelen en in kwalitatief hoogwaardige producten om te zetten. Binnen ons marktsegment hebben we daarmee tape tot een onmisbaar hulpmiddel voor (vak)mensen gemaakt. Onze dagelijkse motivatie – vandaag de dag nog net als toen – is het voortdurend verbeteren van ons tape-assortiment en het ontwikkelen van innovaties zodat u uw werk nog gemakkelijker en doeltreffender kunt verrichten. De productkwaliteit van alle Kip® producten met de rode kern wordt streng gecontroleerd, van productie tot verzending. Deze kwaliteit wordt wereldwijd erkend.

Het samengaan met Shurtape® Technologies LLC in 2000, waarbij Kip GmbH voor honderd procent een dochterbedrijf werd, was een logische stap na een jarenlange intensieve samenwerking. Hierdoor zijn onze mogelijkheden op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie op een doorslaggevende manier versterkt en verder gegroeid. Shurtape® Technologies LLC is een wereldwijde marktleider op het gebied van productie en vermarkting van tapes met vestigingen in de VS, Canada, Groot-Brittannië, Duitsland, Mexico, Peru, de Verenigde Arabische Emiraten en China. Samen bedienen de verschillende dochterondernemingen talrijke markten, waaronder industrie/MRO, bouwwereld, verpakking, elektronica, stucwerk, verwarming-ventilatie-airconditioning, professioneel lakwerk, automobielindustrie, scheepvaart, lucht- en ruimtevaart, kunst en evenementen, grafische industrie, geluidsisolatie, medische wereld, thuiswerkers, huishouden, kantoor en detailhandel.

Merken uit Kip-portfolio

 • Kip Tape: https://www.kip-tape.com/nl
 • Frogtape: https://www.frogtape.eu/nl/
 • Ducktape: https://www.ducktape.eu/nl
 • Trex Tape: https://www.trextape.eu/nl/
 • Shurtape: https://shurtape.eu/

 

Close-Up

“Duurzaamheid nooit ten koste van kwaliteit”

Kip Tape verduurzaamt assortiment naar mogelijkheden. Net als veel andere toeleveranciers voor de bouwgroothandel en doe-het-zelfzaken onderzoekt ook tapefabrikant Kip Tape mogelijkheden om producten te verduurzamen. “Best een uitdagende zoektocht”, zo zegt Christian Würz, die zich als productmanager toelegt op de verduurzaming. “Duurzaamheid is echter een belangrijke ambitie van onze organisatie dus we focussen ons bij de ontwikkeling van nieuwe producten op het maximaal haalbare.”

03 oktober 2023

close-upskip
Close-Up

Kip GmbH maakt keuze in het schap eenvoudiger

“POS moet direct naar juiste tape leiden.” Met de introductie van nieuwe POS-concepten voor de (bouwmaterialen)groothandel maakt Kip GmbH het kiezen van de juiste tape een stuk eenvoudiger. “Door in het schap duidelijk te presenteren wat de verschillen tussen de tapes zijn en waarvoor ze toegepast kunnen worden, vindt de eindgebruiker sneller de tape die hij zoekt”, zegt Barry Schoneveld, manager verkoop Benelux van de producent.

09 september 2021

close-upstapekip
Close-Up

Trouw aan Japanse traditie en kwaliteit

Binnen de uitgebreide range Washi-Tec tapes die Kip GmbH op de markt brengt, vindt iedere schilder of stukadoor de tape die hij zoekt. Van afplaktapes voor muren, plafonds of behang tot buitentoe- passing, Washi-Tec heeft voor iedere ondergrond een tape, gemaakt van origineel Japans papier. “In combinatie met andere unieke Japanse ingrediënten bieden we de vakman kwaliteit waarmee hij perfect werk kan leveren”, zegt Barry Schoneveld, manager verkoop Benelux bij Kip.

12 september 2020

close-upstapekip
Close-Up

“Beter eindresultaat en efficiënter werken”

Het gegeven dat de tapes van Kip GmbH eigenlijk wel in alle bekende bouwmaterialengroothandels in de schappen liggen, wil niet zeggen dat de tapespecialist rustig achteroverleunt. “Integendeel”, zegt Barry Schoneveld, Manager Verkoop Benelux. “Wij werken iedere dag aan de goede relatie met de handel en aan de ontwikkeling van nieuwe en nog betere tapes.”

20 februari 2020

close-upstapekip
Pagina 1 van 1

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

 • Ontvang het vakblad MIXpro
 • Ontvang onze email-nieuwsbrief
 • Toegang tot alle MIXpro-content
 • Geef 3 collega's een login cadeau
 • Inclusief marktdata en details van groothandels
 • Reageren op artikelen
 • Een openbaar persoonlijk profiel
 • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee