367_MultiTape_Fussleiste_1_cmyk

Nieuwe multifunctionele tape van Kip Tape bespaart tijd

Tapefabrikant Kip Tape voegt dit jaar vijftien nieuwe producten toe aan haar assortiment. Het past volgens teamleider Benelux Barry Schoneveld bij de positie die het A-merk heeft. “Tape is een complex product dat voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Binnen onze brede en diepe assortimenten zien we altijd mogelijkheden voor verdere vernieuwing en verbetering. Wij willen onze rol als voorloper blijven invullen.”

Een soortgelijke ambitie heeft de fabrikant als het gaat om verduurzaming. “Daarvoor geldt ook dat we vooroplopen en dat willen we blijven doen. Zo zijn alle papieren tapes in ons assortiment voor het einde van 2024 FSC- of PEFC-gecertificeerd. Een groot deel van onze tapes heeft deze certificering nu al, maar we willen dit jaar alle tapes gecertificeerd hebben. En uiteraard hebben al onze nieuwe papieren tapes en producten waarin papier verwerkt is een FSC-keurmerk.” Daarnaast wordt in steeds meer tapes en maskers oplossingsmiddelvrije lijm toegepast.

Kwaliteit uitgangspunt

Naast de tapes verduurzaamt Kip Tape ook de maskers waarmee objecten en grote oppervlakken snel gemaskeerd kunnen worden. Ook bij de productie van deze maskers kijken we naar manieren om ze zo duurzaam mogelijk te maken. Zo gebruiken we milieuvriendelijke PE-kunststoffen waarin deels gerecycled materiaal verwerkt is.”

367_MultiTape_Fussleiste_3_cmyk

Schoneveld benadrukt dat de verduurzaming van de folies een uitdaging is. “Het is een continue zoektocht naar de juiste balans van ingrediënten. Hoe groter het aandeel gerecycled materiaal, hoe groter de impact op de kwaliteit van de nieuwe folie. En aan die kwaliteit willen wij geen concessies doen. Gelukkig slagen we erin om ook hierin stappen te zetten en steeds duurzamere maskers op de markt te brengen. Met de kwaliteit die de professionals van ons gewend zijn.”

Verwerkers reageren positief

De verduurzaming van de assortimenten wordt door de schilders en stukadoors positief ontvangen, zo merkte Schoneveld onlangs op de vakbeurs Farbe in Keulen. “Het gebruik van gerecycled materiaal wordt door de verwerkers gewaardeerd. Net als de nieuwe producten die we daar gepresenteerd hebben. Daar kregen we veel positieve reacties op.”

Deze toevoegingen worden, net als het bestaande assortiment, verkocht via de bouwmaterialen- en verfgroothandel. “Dat zijn toch de adressen waar de schilders en stukadoors waar wij ons op richten hun inkopen doen.”

Multitape combineert eigenschappen

Een noviteit die in Keulen op grote belangstelling kon rekenen, was de Washi-Tec Multi-Tape. Een washitape met daarop een strook textieltape, die in eerste instantie de washitape beschermt. Schoneveld: “Ideaal als je eerst plinten netjes wilt afkitten en later de muur wilt verven. Je kunt dan de multitape op de plinten plakken en na het kitten de textieltape verwijderen. De washitape blijft zitten en beschermt de plinten tijdens het verven. Zodra de muur geverfd is, kan de washitape eenvoudig verwijderd worden. Daarmee kan de professional veel tijd besparen, want hij hoeft de plinten maar een keer af te plakken.”

“Niet alleen op de producten, ook in de schappen moet onze communicatie helder en overzichtelijk zijn”

Soortgelijke voordelen biedt de Washi-Tec Multi-Tape bij de vervanging van kitnaden rond ramen. “De washitape is UV-bestendig en laat zich ook na lange tijd makkelijk en schoon van ramen verwijderen. En omdat de washitape iets terug ligt ten opzichte van de textieltape, schilder je dus volledig over de kitlaag en krijg je altijd een mooie scherpe verflijn.”

Veel contacten met werkveld

De vernieuwingen binnen het assortiment van Kip Tape vinden voor een belangrijk deel hun oorsprong in de praktijk. “We hebben veel contact met schilders en vragen naar hun ervaringen in de dagelijkse praktijk. Zo ook tijdens beurzen waar we de professionals die met onze producten werken ontmoeten. En binnen ons team werken ook medewerkers die voorheen als schilder hebben gewerkt. Dus we hebben veel kennis in huis om innovaties te ontwikkelen waar de professional behoefte aan heeft.”

Heldere productinformatie

Volgens Schoneveld blijkt uit die contacten dat veel schilders vaak kiezen voor de Washi-Tec tapes. “Die zijn gemaakt van het dunne, maar sterke Japanse washipapier. Echt premium kwaliteit, maar niet altijd noodzakelijk om te gebruiken. Voor veel klussen zijn onze Masking-Tec of Smooth-Tec tapes minstens zo geschikt. Het is voor ons de bevestiging dat we helder moeten blijven communiceren waarvoor de verschillende tapes geschikt zijn.”

367_MultiTape_Fussleiste_4_cmyk

Om de verschillen tussen deze categorieën zo duidelijk mogelijk te maken, hebben we het papier ervan een eigen kleur gegeven, zodat de gebruiker snel de juiste keuze kan maken. Het papier van het Washi-Tec assortiment is geel, Masking-Tec wit en Smooth-Tec blauw. Daarmee helpen we de gebruikers, schilders en stukadoors, maar ook onze handelspartners. Niet alleen op de producten, maar ook in de schappen moet onze communicatie helder en overzichtelijk zijn.”

Nieuw schapconcept

Om die schapcommunicatie verder te verduidelijken, heeft Kip Tape het concept van de Kip 2-serie vernieuwd. “De nieuwe verpakking bestaat uit minidozen met deksel, die zorgen voor een overzichtelijke presentatie in de vestigingen. De dozen maken het inrichten en vullen van de schappen bovendien een stuk eenvoudiger.”

Kif_wand_gesamt

De nieuwe verpakkingen zijn daarnaast voorzien van extra verkoopinformatie. “Zowel op de dozen als de rollen staat de informatie die nodig is om te bepalen welke tape voor welke klus toegepast kan worden. Daarbij zorgen we ervoor dat op alle roletiketten altijd toepassingsfoto’s staan. Zo willen we de toepassing optimaal presenteren.”

Trainingen op alle niveaus

De nieuwe communicatie gaat ook de medewerkers in de vestigingen helpen bij de advisering. “Naast een korte training en uitleg als we zelf in een vestiging zijn, bieden we trainingen op alle niveaus aan. Voor inkopers en winkelmedewerkers, maar ook voor schilders en stukadoor. Voor beginners en de echte specialisten. Daarbij werken we het liefst samen met andere partners zodat we er een gecombineerde trainingsdag van kunnen maken. Bijvoorbeeld voor verfspuiten. De verf- en spuitgereedschappenfabrikanten kunnen dan hun kennis overdragen en wij kunnen alles vertellen en demonstreren over de juiste bescherming van objecten of oppervlakten.”

Behalve de trainingen op locatie biedt Kip Tape ook veel opleidingen online aan. Daarvoor is op de thuisbasis in Bocholt een aparte studio ingericht. “Zo kunnen we alle klanten bedienen, ongeacht of ze de voorkeur hebben voor een online training of liever hebben dat wij fysiek aanwezig zijn.”  
 
Kip Tape, Bocholt (D), +49(0).287.123.466-0, info@kip-tape.com www.kip-tape.com
 

 

 

 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee