Slimstock

Wij zijn Slimstock, Europees marktleider in voorraadoptimalisatie. Onze mensen en software (Slim4) verbeteren ruim 35 jaar supply chains over de hele wereld. In de loop der jaren zijn we wereldspeler geworden door meer dan 1.100 klanten in meer dan 50 landen en op ieder continent te ontzorgen. Met 350 professionals en 21 kantoren helpen we winnende supply chains te creëren. 

De Slimstock Academy, een van de grootste onderwijsinstellingen in onze branche, helpt onze klanten én iedereen die zichzelf continu wil verbeteren. Door hen te helpen om systemen, processen en mensen te optimaliseren, presteren zij iedere dag op hun best.

Merken: Slim4

Close-Up

Fixami definitief ‘here to stay’

Als we bij topman Bram Bos aanschuiven, hebben ze in Tilburg net de overgang van hun nieuwe webshops voor Gereedschapcentrum.nl in Nederland en die van Fixami in België en Frankrijk achter de rug. Een gigantisch replatforming project, die de internetspeler dit keer met wat vertraging, maar verder behoorlijk soepel doorliep.

29 december 2023

close-upsWebshopOnlinevoorraadSlimstockGereedschapcentrumFixami
Close-Up

Veris: “Steeds effectiever én efficiënter dankzij het collectief”

In het complexe netwerk van voorraad en logistiek van Veris voor Bouwcenter, Stiho en Bouwpunt zijn de voordelen groter naarmate de aangesloten ondernemers meer vanuit de collectieve gedachte handelen. Over het spanningsveld tussen collectief belang en dat van de individuele bedrijven spreekt Slimstocks voorraad-expert Jan Kraaijeveld met algemeen directeur Lex Hemels en hoofd inkoop Frenk Lamers, tevens verantwoordelijk voor centraal voorraadbeheer.

28 juni 2023

Bouwcenterclose-upsVerisSlimstockLex HemelsFrenk Lamers
Close-Up

Slimstock: “Mensen kun je niet automatiseren”

Jan Kraaijeveld werkt al ruim 13 jaar bij Slimstock, aanbieder van software voor voorraadoptimalisatie. Als geen ander weet de sales director hoeveel baat bedrijven kunnen hebben bij automatisering. Door de actuele marktontwikkelingen is de vraag naar automatisering groter dan ooit, ook vanuit de bouwgroothandel. Goed voor Slimstock, maar Kraaijeveld plaatst direct een belangrijke kanttekening: “Automatisering kan nooit een doel op zich zijn. Eerst moeten de processen, de data en de mensen op orde zijn, anders kun je er beter niet aan beginnen.”

26 juni 2023

close-upsSlimstockAutomatisering
Close-Up

“High-tech koffiedik kijken”

Met Slimstocks voorraadexpert Jan Kraaijeveld schuiven we aan bij Würth Nederland. Deze Technische Groothandel bedient via een complexe distributiestructuur vanuit verschillende kanalen diverse klantgroepen met een groot assortiment. Ondanks een geoptimaliseerd voorraad-assortiment, is het grote Nederlandse magazijn zo krap dat het binnenkort verdubbeld wordt. Zo kunnen ze de pittige groeidoelstelling aan die voor de komende jaren op tafel ligt.

08 december 2022

close-upsSupply ChainvoorraadSlimstockWurth
Close-Up

“Wij kopen het gat dicht”

Schaarste en oplopende levertijden zijn ook in de installatiesector aan de orde van de dag. Bij Wasco beleven ze bijvoorbeeld de twee meest dynamische jaren in hun bestaan. Reden om met Jan Kraaijeveld – voorraadexpert van Slimstock – met Jan Bijnen en Rick Hofenk te bespreken hoe ze daarmee dealen in hun voorraad en logistiek.

08 juni 2022

Wascovoorraadbeheerclose-upsSlimstock
Close-Up

“Wij zijn aan niemand iets verplicht”

In gesprek met voorraadexpert Jan Kraaijeveld noemen Raymond en Daniël Gelders geen cijfers over hun bedrijf Toolnation. Nul, niks, geen enkel detail. Toch geeft een rondleiding door het nieuwe DC in Maastricht een indrukwekkend beeld en biedt een uurtje aan tafel een goed zicht op de ondernemersvisie van de twee broers.

17 februari 2022

close-upsWebshopE-commerceSlimstockToolnation
Close-Up

Ferney: “We zijn een a-typisch commercieel bedrijf”

Wij kennen Ferney Group vooral als inkoopcombinatie voor groothandels in ijzerwaren en een enkeling in bouwmaterialen. Op de eigen website noemt het bedrijf uit Heerhugowaard zich dé full-service ijzerwaren inkoopcombinatie met sterke eigen merken, voor groothandels in de bouw en industrie. Met manager logistiek Thijs Geerling bespreekt Slimstocks voorraadexpert Jan Kraaijeveld het onderwerp voorraad en logistiek in die mengeling van verschillende activiteiten.

06 december 2021

close-upsFerneyvoorraadSlimstock

Nederlandse Logistiekprijs voor Slimstock

Slimstock sleepte de Nederlandse Logistiekprijs in de wacht. Dat is op logistiek gebied dé prijs van het jaar, uitgereikt door VLM, de Vereniging Logistiek Management, op basis van een oordeel van een deskundige jury.

17 november 2021

NieuwsvoorraadSlimstock
Close-Up

“Afstemming, snelheid en simpele processen”

Met retailers als voornaamste klantengroep is Decor Son een soort van outsider in de bouwgroothandel. Maar als je kijkt naar de complexe matrix waarin deze dochter van de Morssinkhof-groep opereert, is het zeker een interessante partij voor een gesprek over voorraad en supply-chain. Slimstocks voorraad-expert Jan Kraaijeveld spreekt met Elco van Uden en Marc Verhagen.

20 september 2021

close-upsSlimstockvoorraadbeheerDecor Son
Close-Up

AIC: “We hebben heel veel potentieel. Aan de voor- én de achterkant”

Met verhuur, verkoop en e-commerce bedient AIC heel veel aannemers, dwars door het hele land. In een strategie van klanttevredenheid en ‘de kracht van één vracht’ is voorraad een vaste waarde. Die wordt dan ook zeker niet kleiner, al proberen ze er wel slimmer mee om te gaan. Dat vertelt inkoopmanager Wilco Mazier aan Slimstocks Jan Kraaijeveld.

26 mei 2021

Supply ChainvoorraadSlimstockAICclose-ups
Pagina 1 van 5

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee