De aanmeldingen voor de Veilig Wonen Dag op 14 september stromen binnen. Inschrijven kan nog steeds via de congressite. 

De PKVW-dag is een niet te missen dag voor iedereen die zich bezighoudt met veilig wonen en geïnteresseerd is in innovaties op het gebied van high impact crime. Futurist Richard van Hooijdonk luidt de dag in, deelnemers bezoeken deelsessies en een innovatiebeurs. Ook de PKVW-prijzen worden uitgereikt. 

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk was in 2015 een van de meest gevraagde sprekers van Nederland en wordt met een gemiddelde van 9,3 gewaardeerd. Richard neemt de congresdeelnemers mee naar een inspirerende toekomst die veilig leven drastisch gaat veranderen. Inmiddels zijn de spraakmakende inspiratiesessies bezocht door ruim 300.000 mensen, werkt Richard samen met RTL en BNR, is gastdocent aan verschillende universiteiten en heeft diverse publicaties op zijn naam staan. 

PKVW-prijzen

Naast inspirerende sprekers, zoals Richard van Hooijdonk, maakt een deskundige jury ook de winnaars van de PKVW-prijzen 2016 tijdens de Veilig Wonen Dag bekend. De jury kwam eind juni bij elkaar om de inzendingen te bespreken, heeft daarna extra informatie over een aantal bedrijven opgevraagd en beraadt zich momenteel. Uiterlijk drie weken voor de Veilig Wonen Dag krijgen de genomineerden bericht en op de congresdag zelf worden de winnaars, ook van de publieksprijs, bekendgemaakt. Er wordt dus niet tussentijds gecommuniceerd over de uitslag. De minister van Veiligheid en Justitie is uitgenodigd om de prijzen op 14 september uit te reiken. 

Beurs

Op de beurs kunnen deelnemers de genomineerden van de PKVW-prijs vinden. Maar zij laten zich daar ook bijpraten over de donkere dagen campagne en andere promotiemogelijkheden rond veilig wonen en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De definitieve lijst van de organisatie op de beurs wordt eind augustus bekendgemaakt.

Deelnemen? Schrijf je in via Politiekeurmerk.nl