Win-win onder collega's. Floris focust op andere activiteiten dan op tegels en Nelemans wil daar juist in groeien.

Dus neemt Bouwcenter Nelemans de vestiging Zaandam begin 2021 over van collega Bouwcenter Floris. De overname stelt Nelemans in staat de positieve ontwikkeling van TegelMegaStore verder voort te zetten. Voor Floris betekent de deal meer focus op andere bedrijfsactiviteiten.

Bob Floris over de overname: “Op dit moment kiest de Floris Groep ervoor om zich te focussen op hun kernactiviteiten. Het onderdeel TegelMegaStore viel te veel daarbuiten en daarom hebben wij ervoor gekozen om het over te dragen aan Nelemans, die hier veel meer affiniteit mee heeft.” Bouwcenter Nelemans was sowieso al eigenaar van de formule TegelMegaStore en wil juist wél doorgroeien in tegels.

1.100m2 tegelshowroom met outlet

Als onderdeel van de deal neemt Nelemans de gehele locatie over in Zaandam. Dit betekent dat niet alleen de ruimte van TegelMegaStore, maar ook het vloeroppervlak van Reddy Keukens beschikbaar komt. Hierdoor wordt de vestiging, na de verbouwing begin 2021, maar liefst twee keer zo groot. De vestiging Reddy keukens van Floris verhuist van Zaandam naar Wormerveer. Na de verbouwing bestaat TegelMegaStore Zaandam uit een design tegelwinkel in de nieuwe huisstijl en een Cash & Carry met tegels welke de klant direct kan meenemen.