Isero – dochtermaatschappij van Grafton Group plc – heeft branchegenoot Govers overgenomen. Met deze deal groeit het bedrijf met 4 vestigingen in het noorden van Nederland, geheel in lijn met de groeigerichte strategie van Isero.

Bert Bunschoten, Algemeen Directeur van Isero, “Govers heeft met haar 4 vestigingen een sterke regionale positie in Noord-Holland. Deze acquisitie sluit goed aan op het vestigingennetwerk van Isero, die vanuit de vestigingen in Purmerend, Beverwijk en Amsterdam-Noord reeds actief is in dit marktgebied. Govers is een kwalitatief sterk bedrijf met een hoog serviceniveau en een goede reputatie bij haar klanten en past derhalve goed in de strategie van Isero. Isero blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door het openen van nieuwe vestigingen en de overname van bedrijven die de dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder uitbreidt.”

Continuïteit op lange termijn

“Wij zijn blij dat ons bedrijf onderdeel is geworden van de Isero-organisatie en kijken uit naar de samenwerking. De aanpak en cultuur van de bedrijven passen goed bij elkaar en deze stap biedt ons bedrijf continuïteit voor de lange termijn”, aldus Bart Brinkman, voormalig eigenaar van Govers. “De klanten van Govers kunnen nog gewoon op dezelfde professionele dienstverlening rekenen. Daarbij profiteren ze van de voordelen van Isero, zoals een groot vestigingen netwerk, een breed en diep beschikbaar assortiment en een moderne online omgeving. Maar ook van de diverse concepten die toegevoegde waarde leveren voor de klant, zoals voorraad beheersystemen, bus bevoorrading, keuring en registratie van gereedschap en het kledingbeheerssysteem.”

Govers was voor MIXpro delicaat in de start van BMN IJzerwaren in Den Helder. Met de start van Bouwcenter Govers maakte ijzerwarenman Brinkman plaatselijk geen vrienden met bouwmaterialen-reus BMN Bouwmaterialen. Toen BMN kort daarna met ijzerwaren startte, ging de eerste BMN IJzerwaren-vestiging in Den Helder – of all places – open.