Met de introductie van de GX Wall+ massieve kunststof tegels en panelen zoekt leverancier Grosfillex nadrukkelijk de samenwerking met de professionele verwerkers en de bouwgroothandel. “Met GX Wall+ voorzien wij in de groeiende behoefte om snel, eenvoudig en zonder stof badkamers te kunnen renoveren. Ook voor nieuwbouw vormen de tegels en panelen de ideale oplossing om natte ruimtes snel stijlvol en waterdicht af te werken”, zegt Arthur Weggeman van Grosfillex.

Weggeman, binnen Grosfillex verantwoordelijk voor new business development, ziet grote kansen voor GX Wall+. “Dankzij de waterdichte messing/groef-verbinding en het grote verwerkingsgemak kan een aannemer, zzp’er of installateur zelf snel en zorgvuldig een badkamer in één dag renoveren. De tegels en panelen kunnen met een MS-polymeerlijm direct op alle soorten harde ondergronden aangebracht worden. Ook over bestaande tegels.” Volgens Michel Mondi, commercieel directeur Benelux doen de kunststof tegels qua uitstraling niet onder voor keramisch tegelwerk. “We bieden inmiddels 31 verschillende decors waaruit gekozen kan worden. Van modern ‘Stone’-wit tot panelen met hout-, marmer of steeneffect.”

Antibacteriële tegels

Doen de kunststof tegels en panelen qua uitstraling niet onder voor keramische, op het gebied van hygiëne biedt GX Wall+ grote voordelen. Weggeman: “De antibacteriële tegels hebben kunststof voegen en zijn daarmee geen voedingsbodem voor algen en schimmels, zoals minerale voegen dat wel zijn.” Eigenschappen die het product uitermate geschikt maken voor hotels, chalets, tiny houses, prefab en zorgunits. “Vanuit de projectmarkt zien we dat er veel belangstelling is voor GX Wall+. Daar worden we al veel gevonden, met name via social media, waarbij LinkedIn momenteel een grote rol speelt.”

Snelheid en kwaliteit

Vooral de grote panelen van 60x260cm zijn interessant voor hotels en retail, zo merkt Grosfillex. Mondi: “De snelheid waarmee een hotel zijn kamers kan renoveren is belangrijk want hoe sneller de kamer weer verhuurd kan worden, hoe beperkter het inkomensverlies op die kamer. Gekoppeld aan de kwaliteit van de massieve kunststof panelen, weet de eigenaar zich verzekert van een waardevolle investering.”

Element Premium

Ook vanuit de (food)retail is belangstelling voor de panelen. “Voor de bouw of ombouw van een winkel geldt eveneens dat snelheid, flexibiliteit en hygiëne belangrijke voorwaarden zijn. Omdat wij onze GX Wall+ tegels en panelen nog niet digitaal kunnen printen op dit moment, kunnen wij wel maatwerk bieden met bijvoorbeeld klant-specifieke prints op de Element Premium panelen. Dit zijn holle panelen van 6mm dik met een zeer fijne kamerstructuur waardoor deze zeer sterk zijn. In combinatie met de hygiënische eigenschappen van deze panelen is het product uitermate geschikt als achterwand voor bijvoorbeeld versafdelingen in een supermarkt”, aldus Weggeman.

Omgekeerde ontwikkeling

De GX Wall+ is een doorontwikkelde variant op de al langer bestaande GX Wall tegels. Door deze holle kunststof producten ook in massieve variant op de markt te brengen, voldoet Grosfillex aan de wensen van de professionele verwerkers. “Dat is een beetje de omgekeerde ontwikkeling van wat je vaak ziet, zeker in de bouwmaterialengroothandel. Producten die ontwikkeld zijn voor de professional worden in veel gevallen na verloop van tijd ook toegankelijk gemaakt voor de dhz-retail. Wij doen het net andersom”, aldus Weggeman. De snelle en eenvoudige verwerking en hoogwaardige uitstraling van de kunststof tegels, die onder andere via de retail verkocht werden, trokken de aandacht van professionals. “Maar zij prefereren volkern composiet en grotere afmetingen. Vooral de grote panelen van GX Wall+ zijn speciaal voor de professionele verwerkers ontwikkeld”, zegt Mondi.

Waterpas, lijmpistool en scherp mes

Met die grote panelen kan een professional in korte tijd veel meters maken in een badkamer of keuken. “Bovendien kan de aannemer, installateur of zzp’er zelf de wanden doen en hoeft hij geen tegelzetter in te huren. Gezien het tekort aan handen op de bouw is dat een groot voordeel. Je hebt aan een waterpas, een lijmpistool en een scherp mes genoeg om de GX Wall+ tegels of panelen te verwerken.” Daarnaast kan stofvrij gewerkt worden omdat er geen sloopwerk uitgevoerd hoeft te worden. Weggeman: “Met de juiste lijm kunnen de tegels en panelen gewoon over de oude verwerkt worden. Bijkomend voordeel: je bespaart veel tijd omdat voegen niet hoeven te drogen. Daarnaast is het materiaal licht van gewicht, dat maakt de verwerking nog eenvoudiger.”

Goede distributie

Om het GX Wall+-assortiment zo goed mogelijk te introduceren in de groothandel heeft Grosfillex veel aandacht besteed aan de voorbereiding en inrichting van die samenwerking. “We hebben in de doe-het-zelf gezien hoe belangrijk goede distributie is, dus we gaan voor de belevering van de groothandel samenwerken met een distributiepartner. Deze zal 100 procent distributie hebben richting de groothandel, die wij daardoor ook kunnen garanderen”, zegt Weggeman. Ook heeft de fabrikant geïnvesteerd in eigen documentatie gericht op de professionele markt. Mondi: “Zo hebben we voor GX Wall+ een 70 pagina’s tellende catalogus uitgebracht met daarin aandacht voor de opbouw, eigenschappen en techniek achter het product. Daarbij spreken we de verwerker echt vanuit zijn rol als professional aan.”

Presentatie en training

Datzelfde geldt ook voor de presentatie- en trainingsmaterialen die Grosfillex heeft ontwikkeld voor de groothandels. Weggeman: “Daar moet het gebeuren. De medewerkers van de groothandel moeten weten hoe onze producten werken en toegepast kunnen worden. Daarvoor hebben we trainingen ontwikkeld. We hebben inmiddels gesprekken gevoerd met alle bouwmaterialengroothandelformules en de reacties zijn erg positief. De belangstelling is er zeker.” Die presentatie in de groothandel is volgens Mondi erg belangrijk. “Daarom nodigen wij onze partners ook uit om een testopstelling van bijvoorbeeld een keuken of badkamer op te nemen in hun zaak. Want met die inspiratie en goede uitleg kunnen wij met GX Wall+ een mooi, snel en aantrekkelijke alternatief bieden.” 

Hoogwaardige uitstraling

De decors en formaten van GX Wall+ zijn volgens Grosfillex geschikt voor een decoratieve en hoogwaardige uitstraling op wanden zoals openbare ruimtes, wachtruimtes en de lobby van hotels. “Het Stone-assortiment imiteert tegels met steeneffect en is zowel visueel als bij het aanraken zo realistisch dat je het verschil met echte tegels amper voelt”, zegt Weggeman. De Houttrend-panelen met de opdruk van echt hout geven een natuurlijk gevoel en stralen rust uit. “Deze decoratieve wandbekleding zorgt voor een ontspannen sfeer in de ruimte.”

De witte decors bieden heldere, moderne, grafische kunststof-wandbekleding die de leefruimte ritme geeft. “Deze decoratieve kunststof panelen hebben een 3D-print die door zijn geometrische vormen en schaduwspel onmisbaar is voor projecten met een chique, moderne inrichting.”

Vijf formaten

Het assortiment GX Wall+ telt inmiddels al 31 decors en vijf formaten. Tegels van 30x60cm, 45x90cm, 60x120cm, 17x120cm en panelen van 60x260cm. Deze grote panelen zijn in tien verschillende decors verkrijgbaar.

Indoor en outdoor

Het Franse familiebedrijf Grosfillex is producent van kunststof tuinmeubelen, tuinhuisjes en opbergruimtes, wand- en plafondbekleding, plantenbakken en deuren. Met verkoop­kantoren in zeven Europese landen en levering aan 80 landen geldt Grosfillex als een toonaangevende producent van kunststof indoor en outdoor gebruiksvoorwerpen en bouwmaterialen. Vanuit Uden wordt de Benelux-markt bediend.

Grosfillex BV, Uden, 0413.24.71.45, info@grosfillex.com, www.grosfillex.com