Zevij-Necomij gaat het splinternieuwe DC van Transferro in Zwolle definitief sluiten. Dat zegt Lucien van Rossum in De Stentor.

Zevioj-Necomij-directeur Marc de Dobbealere zei het al toen Zevij-Necomij Transferro overnam: "Met de overname verwachten we snel te kunnen schakelen om een forse kostenbesparing te realiseren. Dit kan op korte termijn door het afbouwen van dubbele voorraden, het zoeken naar logistiek efficiëntere stromen en het afbouwen van dubbele activiteiten. Op de middellange termijn gaat het ook om het verschuiven van de magazijnactiviteiten van Zwolle naar Oosterhout. Al met al gaat het om een verticale integratie in de keten met als doel een kostenbesparing te realiseren en daarmee gunstiger inkoopcondities voor de aangesloten groothandels." 

En het nieuwe DC van Transferro in Zwolle past dus definitief niet in die plannen. Als we Lucien van Rossum mogen geloven, althans. De voorzitter van de vereniging Transferro zegt dat in de regionale krant De Stentor"Het pand in Zwolle gaat sluiten”, zegt Van Rossum. "Bedoeling is op 31 december volgend jaar. De activiteiten gaan weg uit kostenoverwegingen; zij (..Zevij-Necomij..) hebben daar (..in Oosterhout..) een groot magazijn waar alles in past.” Door de sluiting komen volgens De Stentor zo'n 110 Transferro-medewerkers op straat te staan.

De Stentor vroeg een reactie aan De Dobbelaere, maar die verwees slechts naar een bericht op de Zevij-Necomij-website dat ook al eerder op MIXpro te lezen was.

Check hier het laatste nieuwe over Transferro.