IJzerwarenhandel Van Buuren neemt Ivana-collega Van Dijk over.

"De overname door de Van Buuren Groep markeert een nieuw hoofdstuk voor Van Dijk IJzerhandel en haar gewaardeerde klanten," zegt Marc Lakke, Algemeen Directeur bij Van Dijk IJzerhandel. "Met de overname kunnen we onze klanten een nog breder assortiment en een versterkte regionale aanwezigheid bieden."

Van Dijk: 3 vestigingen en 3 webshops

Van Dijk IJzerhandel is gestart in 1839 in Meppel als blik- en koperslagerij. In de jaren daarna is Van Dijk zich steeds meer gaan richten op de bouw. Vandaag de dag is Van Dijk een groothandel voor de bouw en industrie, voor hang- en sluitwerk, gereedschappen en bevestigingsmiddelen met vestigingen in Meppel, Hoogeveen en Emmen. Van Dijk is ook online actief via de eigen webshop, Schroef.nl en Deurklink.shop.

Van Buuren: al 10 vestigingen

De Van Buuren Groep telt 185 medewerkers en vestigingen in Rijssen, Almelo, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Hardenberg, Hengelo, Soesterberg, Wierden en Zwolle. Van Buuren ziet de overname als een kans om gezamenlijk sterker te staan. "Wij zijn verheugd om Van Dijk IJzerhandel te verwelkomen in de Van Buuren Groep," zegt Hans Groeneveld, algemeen directeur bij de Van Buuren Groep. "Samen streven we naar innovatie en groei, terwijl we de kernwaarden van beide bedrijven in stand houden."

Naam Van Dijk blijft bestaan

Voor bestaande klanten van Van Dijk IJzerhandel betekent deze overname dat zij toegang krijgen tot een breder scala aan producten en kunnen profiteren van een uitgebreid netwerk van verkooppunten verspreid over de regio. De identiteit van Van Dijk IJzerhandel blijft behouden, inclusief de vertrouwde handelsnaam.

Van Buuren en Van Buuren zijn allebei lid van de Ivana-groep, onderdeel van Zevij-Necomij. MIXpro schreef in 'de slag om de ijzerwarenhandel' al over twee eerdere overnames door Van Buuren.

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].