Veel te doen over BME deze week. De Jong en Roos overgenomen. BME als groep naar de beurs? En dan ook nog glanzende halfjaarcijfers.

Haljaarresultaten H1 2021 vs H1 2020

  • Omzet (+10.6%) € 2,050 mrd
  • Genormaliseerde EBITDA groeide met 35.8% naar € 168 mln
  • Genormaliseerde EBITDA marge groeide van 6.7% naar 8.2%

Met meer dan 10% omzetgroei (naar ruim € 2 mrd) beleefde BME een heel sterk half jaar. Zeker als je naar een winstgroei kijkt van 35% naar € 168 mln. Sterke marktvraag en de stijging van de prijzen drijven die mooie cijfers, in combinatie met de bijdrage van afgeronde acquisities en recente overnames. BME noemt met name de excellete prestatie van de Duitse Detering Group (sinds juli 2020) en de eerste bijdragen van Grupo BMV in Spanje en de Mahler Group in Duitsland.

Focus op 'Inkoop', 'Commercial Excellence' en 'Footprint'

Naast marktgroei ziet BME de groeicijfers ook als 'resultaat van de succesvolle implementatie van strategische initiatieven, met name op gebied van Procurement, Commercial Excellence en Footprint'. En dan moet BME's overname van de groep met Raab Karcher en Galvano nog doortikken in de efficiency aan de achterkant.

BME-CEO Remco Teulings: “Dankzij de sterke resultaten in dit half jaar houden we een sterke focus op het uitvoeren van onze strategische initiatieven en blijven we gefocussed op waardevermeerderende acquisities zoals die van Saint-Gobain Building Distribution the Netherlands, Maxmat in Portugal, Cronrath in Duitsland, De Jong & Roos in Nederland Netherlands en Silix in Frankrijk.”

BME's overname van Saint-Gobains Distributiegroep (o.a. Raab Karcher en Galvano) doet in Nederland veel stof opwaaien. Net als de recente overname van De Jong en Roos door BMN IJzerwaren. Plus de verwachte beursgang van BME. Het Financieele Dagblad sloeg daarop de plank mis door te verkondigen dat Blackstone Bouwmaat naar de beurs zou brengen voor € 6 mrd.

Wil je meer weten over de dwarsverbanden in de bouwgroothandel? Check dan onze [Business Update Bouwgroothandel].