In Wychen opende Toolstation de 64e vestiging in Nederland. En ondertussen schrijft de Travis-Perkins-dochter internationaal – én in Nederland –  geweldige cijfers.

De omzet groeide in 2020 met 42,2 naar GBP 633 mln en de winst met 17,2% naar  GBP 24 mln.

Meer dan de helft van die groei komt uit uitbreiding van het netwerk. Alleen in 2020 al kwamen er 60 vestigingen bij. Like-for-like kwam de omzetgroei op 22,2% uit. Voor Nederland rapporteert Toolstation een omzetgroei van 79% (60% oud-op-oud). 'Extremely well' zeggen ze zelf over de manier waarop hun omnichannel-aanbod en de constante beschikbaarheid gewaardeerd wordt door de Nederlandse vaklieden.

Toolstation is onderdeel van Travis Perkins (TP). Een Britse groep met Travis Perkins bouwmaterialenhandel, een aantal labels in 'plumbing' én de bouwmarktretailer Wickes. Wickes draaide ook glanzende cijfers dus pakt TP het momentum om die bouwmarktketen te verkopen. Want 'simplify the group' en 'focus on the trade' zijn de twee pijlers van de nieuwe strategie. Wickes zette met GBP 1.391 mln trouwens oud-op-oud 5,5% meer om met een netwerk van 233 bouwmarkten.

Mooi om de ontwikkelingen en overwegingen van TP in perspectief te zien van die van landgenoot Grafton. De Ierse moeder van de Nederlandse ijzerwarengiganten Isero en Polvo heroverweegt een deel van haar traditionele groothandels-activiteiten.