Daarmee maakte de inkoopcombinatie uit Oosterhout een groei van 29% door.

Het grootste deel van de groei was afkomstig van de aansluiting van 110 Transferro-groothandels bij Zevij-Necomij.

Groothandels voor bouw groeien 16%, industrie 12%

Tussen de sectoren was er ook sprake van verschillen. De omzet bij de aangesloten groothandels in de bouw steeg met 16%, bij industriegroothandels steeg de omzet met gemiddeld 12%. Dit alles maakt dat de omzet van Zevij-Necomij in 2022 uitkomt op € 735 mln.

Groei leidt tot betere prijzen en lagere kosten

De hoogte van de omzetstijging werd mede beïnvloed door de gemiddeld hoge prijsstijgingen. De aanleiding hiervoor was in eerste instantie de schaarste aan grondstoffen maar later werd dit extra beïnvloed door de stijgende energieprijzen en algehele inflatie. Marc de Dobbelaere, algemeen directeur van Zevij-Necomij, kijkt met tevredenheid terug naar het jaar 2022. “De omzetgroei leidt tot een stevigere marktpositie, met de daarbij behorende betere prijscondities maar ook tot een lagere kostprijs, die ten goede komt aan de aangesloten groothandels en leveranciers. De samenwerking binnen Europese organisatie Euro Craft is in het afgelopen verder geïntensiveerd en die samenwerking met collega-organisaties uit andere landen zal de komende jaren verder toenemen. Op het gebied van digitalisering werkt Zevij-Necomij nauw samen met EZ-base en D Soft.

Goede uitgangspositie voor 2023

Voor 2023 is de uitgangspositie van Zevij-Necomij goed. Op het gebied van de versterking van de dienstverlening zal Zevij-Necomij zich in 2023 vooral richten op duurzaamheid, verdere digitalisering en uitbreiding van de magazijnactiviteiten. In Oosterhout (N-Br.) beschikt Zevij-Necomij over een centraal magazijn van 11.000 m2.

Over Zevij-Necomij

Over Zevij-Necomij: Zevij-Necomij is een inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel in de Benelux. Er zijn 260 groothandels aangesloten met in totaal 770 vestigingen. Het uitgebreide assortiment omvat alle producten op het gebied van ijzerwaren, gereedschappen, machines en hang- en sluitwerk. 

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].

Ter vergelijking check je hier de 2022-jaarresultaten van inkoopcombinatie Transferro.