"Jongeneel Services is een nieuwe loot aan de stam van het nieuwe Jongeneel. Het wordt een succes als klanten ons in toenemende mate opzoeken met complexe vraagstukken en merken dat ze daarmee eigenlijk alleen bij ons terecht kunnen." Dat zegt directeur Denis Brouwer.

Het pakket aan diensten dat Jongeneel onder de naam Jongeneel Services introduceert is dan ook pas het begin van een pakket dat steeds zal groeien en doorontwikkelen.

Hedy van Opzeeland (o.a. ex-BMN) trad op 1 juli in dienst bij Jongeneel als Productmanager Duurzaamheid en Diensten. Zij startte met een inventarisatie op de vestiging en bij klanten en merkte dat Jongeneel heel goed is in het oplossen van vragen van klanten. "Als je ons iets vraagt, regelen we het gewoon", zegt ze. Veel van die diensten heeft Jongeneel nu opgepakt en aan de achterkant geüniformeerd om ze efficiënter te maken. Van Opzeeland: "Uiteraard blijft de bouw maatwerk en kan er altijd naar wens aangepast worden, maar de basis van alle diensten is nu heel efficiënt ingericht."

Onderscheid: alleen bij Jongeneel

Jongeneel Services is een nieuw aanbod van Jongeneel, zegt Denis Brouwer. Het pakket bevat een aantal diensten die niet per se uniek zijn en die Jongeneel allang deed. Maar het bevat ook nieuwe en unieke services. "Het is het eerste bewijs van het nieuwe, innovatieve Jongeneel. We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de commercie, het SAP-systeem en een nieuw team. De organisatie staat. Nu is het tijd voor innovatie. Met alleen het aanbieden van producten ben je niet onderscheidend genoeg."

Geld vragen voor diensten

Jongeneel gaat het Services-pakket actief vermarkten. Dat betekent dat de hele organisatie niet alleen goede dingen blijft doen, maar het ook duidelijk aan alle klanten vertélt. En dat de Services verkócht worden. Verkocht? "Ja, we gaven ze meestal weg als service. Nu vragen we er geld voor", zegt Denis Brouwer. "Dat is best even wennen, maar het kan zeker. De services voegen namelijk zoveel waarde toe dat klanten er efficiënter mee werken en faalkosten mee voorkomen. Dat is geld waard." In gesprekken met klanten merkte Van Opzeeland dat klanten - groot en klein- dat ook herkennen en beamen. "We hebben een heldere prijslijst voor onze services, maar ook dat blijft maatwerk", zegt Brouwer. "We willen onze handelsgeest graag bewaren."

Kennis, logistiek, digitaal, duurzaamheid ketenintegratie 

Het dienstenpakket is gebundeld rond vijf thema's:

  • Digitale samenwerking
  • Kennisdeling
  • Bouwlogistiek
  • Duurzaamheid
  • Ketenintegratie

Een aantal opmerkelijke services:

  • Express-service: same-day delivery binnen drie uur in heel Nederland
  • Plaatmateriaal op maat: op de millimeter nauwkeurig gezaagd, niet alleen rechttoe-rechtaan. Ook recht, schuin, rond of gefreesd.
  • STIP-supporter: als eerste in Nederland
  • Vakmandagen: praktisch en gericht op het totale project, in samenwerking met meerdere leveranciers tegelijk

Zie ook www.jongeneel.nl/services