Na de start in Den Helder geeft BMN nu stevig gas met BMN IJzerwaren. Binnenkort opent de tweede in Tilburg en daarna volgen er in 2021 nóg vijf.

Den Helder noemen ze bij BMN ook wel 'Iron City' voor lokale bouwprofessionals. Aan ijzerwarengroothandels geen gebrek in het puntje van Noord-Holland. Toch is het, volgens BMN, in de pilotvestiging van BMN IJzerwaren (sinds januari 2019) een komen en gaan van klanten. Begin 2021 opent BMN IJzerwaren een tweede vestiging, dit keer in het Zuiden van Nederland. Tilburg staat als eerste op de lijst van in totaal zes steden die er binnen nu en een jaar een vestiging bij krijgen.

Op naar de zeven, in 2021

Kennis over de stevige toekomstplannen: “In 2021 gaan we in volle vaart onze formule verder uitrollen. We streven ernaar om in 2021 uiteindelijk op zeven operationele vestigingen te zitten. En de jaren erna gaan we de formule nog verder uitrollen, zodat we uiteindelijk een landelijke dekking hebben. Onze klant weet nu soms nog niet wat wij allemaal te bieden hebben. Dat is namelijk veel méér dan materialen. Kennis en specialismes, we hebben het allemaal in huis. BMN IJzerwaren komt naar je toe."

Specialisme verder uitdiepen

Volgens BMN's formulemanager gaan we in Tilburg al zien dat BMN IJzerwaren het specialisme verder uitdiept dan in Den Helder. PBM's worden belangrijk, maar ook landelijke calculaties en projecten vanuit een centraal projectbureau, het beheer en de reparatie van gereedschap en elektrisch gereedschap en service in vorm van een 'magazijn op de bouwplaats' zoals Isero en Destil bieden met hun bouwcontainers. "Logistiek kunnen wij dat combineren met de bouwmaterialen. Dat is uniek en heeft voordelen voor de tijd en het gemak van onze klanten en voor het aantal verkeersbewegingen en de CO2-uitstoot."

Mensen grootste bottle-neck

Verder meldt Kennis dat de grootste bottle-neck hem zit in het vinden van de juiste mensen. "Mensen maken het specialisme. Locaties kunnen we wel vinden. En via Ferney hebben we toegang tot alle leveranciers voor de ijzerwarenhandel." Eigenlijk zou BMN dus eerst een team moeten zoeken en dan pas een locatie? "Zo zouden we dat eigenlijk misschien wel kunnen doen ja." Maar de eerstvolgende zes locaties heeft BMN dus al op de korrel...

Lees 'BMN aast op ijzerwaren-euro's'. Een uitgebreide review van de eerste BMN IJzerwaren (Den Helder)