Om de nieuwe (groei)strategie effectief uit te kunnen voeren past Bouwmaat zijn organisatie aan. Onder meer met een vierkoppige directie.

De leiding van Bouwmaat Nederland komt in handen van een 4-hoofdige directie. Jeroen de Haan (Operationeel Directeur), Beate Toonen ad interim (Commercieel Directeur) en Peter van Grootheest (Financieel Directeur). Rob Klifman (Algemeen Directeur) blijft de directie leiden.

Met deze nieuwe opzet creëert Bouwmaat een mogelijkheid om bestaande knelpunten in de organisatie op te heffen en aan opvolging van leiderschap voor de toekomst te werken.

Afscheid Michiel Mak

Na een succesvolle periode van 8 jaar waarin Michiel Mak veel strategische, tactische en operationele vernieuwingen bij Bouwmaat heeft mogen doorvoeren is deze herorganisatie voor Michiel een uitgelezen kans om zich te oriënteren op een volgende uitdaging. Bouwmaat dankt hem voor de rol die hij als Manager Categorie Management, Inkoop, Pricing en Data heeft gespeeld bij het professionaliseren van Bouwmaat. Mak zal per 1 augustus zijn werkzaamheden stoppen. 

Inkoop naar Operations en 'Brand, Format en Business Development' onder Commercie

Enkele afdelingen zullen een andere plek krijgen in de organisatie. Zo verschuift Inkoop naar Operations en Business Information Technology naar Finance. Verder voegen we aan Commercie een belangrijke afdeling toe: Brand, Format en Business Development om het Bouwmaat-merk en de Bouwmaat-formule nog passender te maken voor de specifieke doelgroep: de eigen bazen in de bouw.

Uitwerking Bouwmaat-strategie

De nieuwe (groei-)stategie heeft Bouwmaat samen met haar Franchisenemers ontwikkeld voor de periode 2023 – 2026: Duurzaam Verbonden. En samen met zijn franchisenemers gaat Bouwmaat in het najaar van 2023 onderzoeken hoe zij hun vestigingen nog beter kunnen ondersteunen met het behalen van hun doelstellingen en de Bouwmaat-formule nog adequater bij klanten kunnen brengen. De uitkomst daarvan kan leiden tot nieuwe aanpassingen in onze Operations organisatie.

Achtergrond van Bouwmaat?

Benieuwd naar meer details van Bouwmaat? Check dan deze Bouwmaat-verzamelpagina, een weergave van het Netwerk van Bouwmaat, of check dwarsverbanden en achtergronden in onze [Business Update Bouwgroothandel]. Dat naslagwerk biedt de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].