Ketenstandaard: Meer aandacht voor corebusiness

Ketenstandaard: Meer aandacht voor corebusiness

Leeuwbouw is leverancier van onder meer ijzerwaren, gereedschappen, hang- en sluitwerk en RVS aan de bouw en industrie. “Wij bieden klanten tijdwinst doordat we alles op voorraad hebben en vanuit onze vestiging in Zwolle in heel Nederland leveren,” zegt general manager Robert Collet. “En doordat we een aanzienlijk deel van onze facturen via de DICO Standaard versturen, worden facturen snel geaccordeerd en betaald. Zo besparen we iedereen tijd en blijft er meer aandacht over voor de corebusiness.”

Leeuwbouw werkt al enkele decennia met de DICO Standaard. “Voor ons was het destijds een eyeopener dat deze standaard het mogelijk maakt met een groot aantal afnemers op dezelfde manier geautomatiseerd te werken,” aldus Collet. “In het begin moeswten we wat pionieren om de verbinding tot stand te krijgen. Gelukkig hebben we een eigen programmeur die al snel de mogelijkheden van de standaard in de gaten had.”

Efficiencyslag

“Vooral als je veel facturen verstuurt, kan je een flinke efficiencyslag maken door dit proces te automatiseren. Het is fijn dat er met DICO een duidelijke standaard is voor de bouw, dan hoef je voor het uitwisselen van berichten niet te investeren in een aparte API-koppeling voor het ERP-pakket van elke individuele afnemer. Met de meeste grote bouwbedrijven werken we nu via de DICO Standaard, alleen bij kleinere en middelgrote bouwbedrijven is deze efficiënte manier van werken nog wat onbekender.”

Vertrouwen

Leeuwbouw heeft de DICO-berichten gecertificeerd via datakwaliteit.nu. “Wij zijn een familiebedrijf dat sinds 1810 bestaat en dat is niet voor niks. Als oudste ‘hofleverancier’ in de bouw en industrie vinden we nu eenmaal dat je al je zaken goed voor elkaar moet hebben, daar hoort dit ook bij. Het geeft een teken van vertrouwen aan klanten.”

De DICO Standaard

De DICO Standaard is een set afspraken die spelregels biedt voor de elektronische uitwisseling van informatie tussen fabrikanten, groothandels, bouw-, onderhouds- en installatiebedrijven en woningcorporaties. Bijna alle softwareleveranciers uit de sector hebben de DICO standaard geïntegreerd in hun softwarepakketten. In de bouwsector is elektronisch factureren volgens de laatste DICO versie (SALES005) dé standaard.

Ketenstandaard

Ketenstandaard Bouw en Techniek beheert en ontwikkelt de standaarden: STABU, ETIM, DICO, NL-SfB, GS1. Als onafhankelijke regisseur levert Ketenstandaard een concrete bijdrage aan het efficiënter en duurzamer maken van de gebouwde omgeving. Efficiëntere samenwerking bij het realiseren en onderhouden van infrastructuur en vastgoed, biedt een oplossing voor uitdagingen als de woningbouwopgave, verduurzaming en een circulaire economie in 2050.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee