Als je denkt dat Bouwmaat met het Compact-format vooral naar kleinere winkels groeit, heb je het mis. In Rotterdam wordt de bestaande winkel juist verbouwd tot XL.

Bij Bouwmaat trolk de laatste tijd vooral het Bouwmaat Compact Format de aandacht. Met die kleinere variant kan Bouwmaat vestigingen openen in nieuwe gebieden die te klein zijn voor een standaard Bouwmaat, het netwerk verdichten tussen bestaande Bouwmaat-winkels én standaard Bouwmaat-winkels verkleinen als veranderingen in het verzorgingsgebied daarom vragen. Zie MIXpro-berichten over Bouwmaat Compact.

Compact, Classic én XL

Bouwmaat is echter niet alleen aan het verkleinen. Bouwmaat-directeur Rob Klifman zei al dat Bouwmaat Compact de formule als geheel robuuster maakt. En de XL maakt een onlosmakelijk deel uit van die totaalformule. En ook daar wordt in geïnvesteerd, waar het kan. Franchisenemer BME pakte zijn Bouwmaat-winkels in Roermond en Apeldoorn al aan en gaat nu ook in Rotterdam aan de slag met een upgrade van de standaard Bouwmaat ('Bouwmaat Classic' noemen ze hem in Bunschoten).

Bouwmaat XL nummero 12

Vandaag startte de verbouwing van Bouwmaat Rotterdam tot een Bouwmaat XL. Het wordt de 12e XL-vestiging. Samen met bouw- en inrichtingspartners wordt in ca 20 weken alles volledig vernieuwd en voorzien van de 4 werelden. Ook worden er XL-schappenplannen en presentaties toegevoegd. En tijdens die verbouwing blijft de winkel gewoon open.

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].