Doordat de omzet in 2015 ruim de € 50 mln passeerde, boekte Transferro een stevige omzetgroei van 18,4%. “De grootste omzetstijging ooit behaald” meldt algemeen directeur Arap-John Tigchelaar vol trots. “Met een omzet van € 42 mln deden we het in 2014 al beduidend beter dan het jaar daarvoor. De ‘moeilijke’ jaren zijn hiermee, naar het lijkt, volledig voorbij.”

2015 voelde voor Transferro aan als een rit in een achtbaan, vertelt Tigchelaar letterlijk. “Zo’n turbulente groei kregen we voor de kiezen.” Begin 2015 sloten 8 nieuwe leden zich aan bij de inkooporganisatie in Zwolle. Volgens Tigchelaar zit echter de grootste groei bij de reeds eerder aangesloten leden. “Nieuwe leden komen op een enkele uitzondering na, pas na een jaar goed op ‘vlieghoogte’. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat 2016 een nog veel mooier jaar gaat worden”. Dat bestaande leden harder groeien dan nieuwe leden, blijkt wel uit de cijfers: van de 18,4% omzetgroei is 7,4% aan nieuwe leden toe te wijzen en de overige 11% aan autonome groei.

Inkoopvoordeel én verkrijgbaarheid

Die groei geeft Transferro een hoop werk aan de winkel. “Onze  leden maken in meerderheid optimaal gebruik van ons centrale magazijn in Zwolle. Door gezamenlijk focus op voorraadproducten kunnen contractleveranciers voordelige bulkleveringen doen. Ook profiteert een groeiend aantal leden van de assortiments- en schappenplannen die op de plank in Zwolle liggen. Zo combineren we bij Transferro inkoopvoordeel met ideale verkrijgbaarheid. We maken grote slagen om deze groei goed te kunnen verwerken. Automatisering en nog beter aansluiten van bestaande leden krijgt in 2016 verhoogde prioriteit.”

Hoogste resultaat ooit

Tigchelaar heeft ook nog een mooie uitsmijter: behalve groei in leden en in omzet is het resultaat van Transferro verbeterd. “Het brutoresultaat, maar nog belangrijker, het nettoresultaat is in 2015 opzienbarend verbeterd en zelfs het hoogst in het bestaan van Transferro.”

Ook in 2016 sluiten zich overigens een aantal nieuwe leden aan bij Transferro.