ADVERTORIAL

Na het succes van de MW 35 komt Knauf Insulation met innovatie voor de isolatie van hellende daken. 

Doorpakken naar de volgende isolatieklus

De MW 34 Alu Plus is een nieuwe rol voor de isolatie van hellende daken. Onderscheidende productkenmerken, betere thermische isolatie en eenvoudige verwerking vormen de basis voor deze productintroductie.

Vorig jaar introduceerde Knauf Insulation al de MW 35. Een isolatieplaat, niet van steenwol, niet van glaswol maar van minerale wol. Die grondstof maakt de plaat steviger, makkelijk en prettig te verwerken en geeft hem een hogere rc-waarde. Stijn Thielen: “De MW35 sloeg meteen heel goed aan bij verwerkers. Kan ook niet anders, want we hadden hem samen met hen ontwikkeld. Gelukkig zagen onze dealers dat ook en namen ze hem grootscheeps op in hun assortiment.” En de MW 35 is goed doorverkocht, meldt Vivian Kennes: “In de statistieken van GfK scoorde dit product meteen in de top-25 van best verkochte bouwproducten.”

Doorpakken naar schuin dak
Het succes van de MW 35 beviel Knauf Insulation zo goed dat ze meteen doorpakten naar de volgende klus: het isoleren van hellende daken. Kennes: “Een belangrijk topic bij energiebesparingen. Zo’n 30% van alle warmte verlies je via het dak. Alle reden om dat goed te isoleren.”
Waarom is de MW 34 Alu Plus van Knauf zo geschikt voor die klus? Dat legt Thielen uit: “Als verwerkers een dak van binnenuit wilden isoleren, kampten ze met verschillende uitdagingen. Nederlanders denken in kuubs, dus moet je zo min mogelijk ruimte verliezen als je isoleert. Bovendien hebben we in Nederland gordingen onder de daken. Die vinden we mooi en willen we graag in het zicht houden.”

"De MW35 sloeg meteen heel goed aan bij verwerkers. Kan ook niet anders, want we hadden hem samen met hen ontwikkeld"

Beter isolerend
Uit gesprekken met diverse verwerkers maakte Knauf een lijstje van verbeterpunten op. Allereerst moest het product een betere thermische isolatie bieden. Thielen: “Dat is gelukt. Gangbaar was een lambdawaarde van 40 of misschien 35 voor een premium-product. Onze nieuwe MW 34 Alu Plus haalt een lambda van 34 en haalt dus een betere thermische isolatie met een dunnere plaat. Met 120 mm kun je bovendien mooi binnen de gordingen blijven, want die zijn doorgaans 160 of 200 mm.”

Makkelijk te verwerken
Naast de thermische isolatie was ook de verwerking voor verbetering vatbaar. De gangbare spijkerflens vraagt om veel nietwerk en een frame om de isolatie aan vast te maken. Kennes: “Tijdrovend en als de isolatie niet goed op elkaar aansluit, doet hij zijn werk meteen veel minder.” De MW 34 Alu Plus van Knauf heeft dat allemaal niet. Thielen: “Je hebt geen houten onderconstructie nodig, hoeft niet te nieten. Door deze tijdsbesparing kun je een dak snel isoleren.” Het nieuwe systeem breng je namelijk aan in combinatie met vrij verkrijgbare metalen profielen. Je brengt een U-profiel aan op beide gordingen met metalen staanders hiertussen. De isolatie schuif je hierachter. De montage is flexibel doordat je tot het laatste moment met de isolatie kunt schuiven.

Geïntegreerd dampscherm
Een gepatenteerde folie is geïntegreerd met de minerale wol. Het bestaat uit een PET/PE, is plastic-achtig en extreem sterk. Thielen: “Lekker makkelijk, dan beschadigt de rol niet al in de bus of op de bouwplaats als je ‘m naar boven brengt.” De folie heeft een hoge waterdampdiffusieweerstand en bevat eigenlijk een geïntegreerd dampscherm. Daarmee wordt een geïsoleerde zolder echt een leefruimte waar je kunt slapen, koken en zelfs douchen zonder dat er condens in de constructie kan komen.

Marketingsupport
Uiteraard gaat deze introductie gepaard met de nodige marketingsupport om de eindgebruiker mee te triggeren. Knauf Insulation geeft de nodige informatie over dit nieuwe product via vakbladen en hun online kanalen. Met producttrainingen laten ze zowel baliepersoneel van dealers als eindgebruikers kennis maken met de verwerkingsvoordelen van de nieuwe producten en met project- en systeemadvies verzekert de fabrikant de verwerkers van de juiste info om de klus op een uitstekende manier te klaren. Tielen: “Deze aanpak werkte bij de MW35 ook uitstekend en dat succes willen we graag samen met onze dealers herhalen.”

Lees hier meer productinformatie over MW 34 Alu Plus.

Meer info over Knauf Insulation:
www.knaufinsulation.nl