Online technische groothandel Zamro heeft een SAN Accent gewonnen voor de spraakmakende campagne ‘Zaagmachine, Aandrijfriem, Manometer, Reinigingsspray en Oliekeerring’. Zamro won deze prijs in de categorie Business-to-Business. 

“Dit was de campagne waarmee we de markt betraden om online technische groothandel Zamro tussen de oren van onze doelgroep te krijgen. De campagne leunt op naamsbekendheid creëren enerzijds en benadrukken wat Zamro de technische vakman allemaal te bieden heeft anderzijds. Dat de jury oordeelt dat we hierin samen met Joe Public Take-Away Advertising geslaagd zijn, zien we als een groot compliment. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we in de markt hebben gemerkt dat de campagne aansloeg; we mochten sinds de oprichting eind 2016 ruim 5 miljoen bezoekers op Zamro.nl ontvangen.”

‘Zaagmachine, Aandrijfriem, Manometer, Reinigingsspray en Oliekeerring’
Joe Public Take-away Advertising kreeg de opdracht van Zamro om een kick-off campagne te ontwikkelen. De campagne, waarbij door de gefragmenteerde doelgroep de nadruk op radio werd gelegd, leunt vooral op de naam van de online technische groothandel. Op de digitale megaboards langs de snelweg, de GIF-banners op zakelijke platforms en in de radiocommercials worden ezelsbruggetjes gemaakt met de letters Z-A-M-R-O. Aan de hand van voor de doelgroep relevante producten en werkzaamheden wordt duidelijk wat Zamro in huis heeft.

In de Shopping Awards won Zamro ook al de prijs voor beste B2B-webshop.

Over Zamro (eigen tekst van Zamro)
Zamro is een online groothandel die de technische vakman helpt het juiste gereedschap of technische onderdeel te vinden voor elke toepassing. De webshop biedt 550.000 kwaliteitsproducten van 700 topmerken, van O-ring tot werkbank. Met makkelijke vindbaarheid van producten, een goede, transparante prijs en bezorging op maat wil Zamro het leven van de technische professionals makkelijker maken. Klanten zijn technische professionals in het MKB in onder meer de metaal- en agrarische sector en in het machineonderhoud bij kleine productiefaciliteiten.
Zamro is in 2016 opgericht door Floris Jan Cuijpers en Eric Croon en het hoofdkantoor is gevestigd aan de Oosterdokstraat in Amsterdam. Inmiddels werken er bijna 80 medewerkers bij Zamro en is de scale-up ook actief in België en Duitsland.