Vorige week betrok Eriks een pand aan de Amsterdamse Wibautstraat met Eriks Digital.

Dat is een nieuw bedrijfsonderdeel van Eriks waar alle digitale services voor de hele groep in gebundeld worden. Ook het succesvolle e-commercebedrijf Zamro werd onderdeel van Eriks Digital.

Eriks Digital kent drie pijlers:

  1. Digital Commerce oplossingen zoals Eriks Webshop, EDI en Zamro webshop
  2. Smart Asset Management – door middel van sensoren en slim gebruik van data kunnen machines en installaties worden gemonitord en kan onderhoud en reparatie voorspeld worden.  
  3. Digitaal communicatie en interactieplatform waarop Eriks snel en efficiënt digitaal kennis en informatie met klanten gaat uitwisselen.

Floris Jan Cuypers was een van de oprichters van Zamro en zal Eriks Digital (75 medewerkers) leiden. “Toen we Zamro in 2016 startten was het goed om dat te doen in een omgeving die los stond van het moederbedrijf. Om in een agile cultuur kort cyclisch en klantgericht snel stappen te kunnen maken. Maar intussen is Eriks zelf zo hard gegroeid op digitaal vlak dat die afstand niet meer zo nodig is. Sterker nog: digitale kennis en capaciteiten zijn zo schaars dat het logisch is ze centraal te organiseren in een wereldwijde hub voor de hele Eriks-groep."