Gebr. Bodegraven, fischer Benelux en tremco illbruck hebben de handen ineengeslagen. Onder de naam ‘De Kracht van de Combinatie’ geven ze één totaaladvies voor verbinding, verankering en luchtdichting. Bij wie van de drie een aanvraag ook binnenkomt: de kennis van de andere twee zit daar ook bij. “Constructeurs, aannemers en ook de ijzerwarengroothandel maken gretig gebruik van deze dienst die we aanbieden.”

Op gebied van hoogwaardige verankering, bevestiging en dichting worden al langer zeer hoge eisen aan duurzame toepassingen gesteld. De wetgever stelt eisen op het gebied van het waarborgen van kwaliteit, maar ook op het gebied van de energie­prestatie-eisen, waaronder BENG. Daarop gaan partijen in de bouw op zoek naar deskundigheid om aan die eisen te voldoen én om de vaak lastige berekeningen uit te voeren.

De Kracht van de Combinatie
 “Met De Kracht van de Combinatie worden technische vragen over gevelverbindingen en -verankeringen en het dichten van ongewenste kieren en naden door de technisch adviseurs van de drie bedrijven integraal beantwoord. En daar blijkt enorm veel vraag naar”, zegt Simon Bodegraven: “De Kracht van de Combinatie zorgt voor een planmatige, duurzame en efficiënte oplossing. We helpen om te voldoen aan de steeds strenger wordende eisen voor de verwerking van nieuwbouwmateriaal en voor de toenemende aandacht voor het aantal controles op het gebied van luchtdichtheid. Wij hebben daarvoor 30 adviseurs klaar staan.”

Ontstaan vanuit de praktijk
Al in 2008 werd de eerste aanzet voor een samenwerking gedaan. Bodegraven: “Wij ontmoetten fischer regelmatig op de bouwplaats om daar de vertaalslag te maken van theoretische bestekken naar praktijkoplossingen. De combinatie van bevestiging en verankering levert vaak vergelijkbare vragen op en leidt tot soortgelijke verwerkingsadviezen. Daarop hebben we in 2008 onze krachten op het gebied van advies gebundeld”. Omdat er ook steeds meer vragen kwamen over het luchtdicht maken van gebouwen, werd het samenwerkingsverband in 2013 uitgebreid met tremco illbruck. “We hebben nu een ijzersterk adviesteam, dat dagelijks complexe vragen binnen krijgt en deze voorziet van een gedegen antwoord.”

Vanuit concept naar geschikte producten
Marcel Rijff van tremco illbruck geeft als voorbeeld: “Bedrijf A plaatste bevestigingsankers met allerlei uitsteeksels en rare hoekjes, waarna bedrijf B er een tape overheen plakte. De luchtdichtheid kwam hierdoor in het gedrang. Wat wij nu doen, is het op elkaar afstemmen van de verschillende elementen. Zo sluit alles naadloos op elkaar aan en is luchtdichtheid gegarandeerd. Bouwvakkers hoeven niet meer voor elk ankertje of schroefje naar de uitvoerder te lopen.” De drie samenwerkingspartners hebben de vertaling gemaakt van de theoretische bestekken naar een praktisch spoorboekje. “Het gaat ons niet in de eerste plaats om de verschillende producten, maar om de uitvoering van ons concept. Bij dat concept zoeken we dan de meest geschikte producten. Wanneer een aanvraag van een opdrachtgever bij één van de betrokken partijen binnenkomt, wordt deze automatisch besproken binnen het samenwerkingsverband.”

Eenvoudige werkwijze
“De werkwijze is simpel,” stelt Bodegraven. “Je levert de details, een plattegrond en een aanzicht als pdf aan. Het maakt daarbij niet uit of het om nieuwbouw of renovatie gaat. Wij nemen vervolgens contact op. Zit je nog in de ontwerpfase? Dan komt onze adviseur langs. Vervolgens kijken alle drie de partijen naar de uitdaging die wordt aangeboden en komen we met een integraal advies. Met dit totaaladvies ga je vervolgens naar de dealer om een complete offerte aan te vragen. Op deze manier hebben we in de afgelopen jaren vele duizenden projecten begeleid. Zowel bouw als vakhandel varen daar wel bij.”  

Voordelen van De Kracht van de Combinatie
•    Tijdwinst
•    Minder faalkosten
•    Optimale voorbereiding
•    Afgestemde producten
•    Persoonlijk contact