Met de unieke Ecose Technology heeft Knauf Insulation al tien jaar een prachtig bindmiddel voor glaswol in huis, dat duurzaam is en voor veel minder huidirritaties zorgt. Na een enorme groei in glaswol biedt de specialist in isolatie nu ook steenwol-isolatie aan op basis van deze technologie. “We zien grote kansen voor een universele steenwolplaat die vooral geschikt is voor zzp’ers. Eén type plaat als oplossing voor heel veel isolatieklussen.”

Onder de naam Rock4All brengt Knauf Insulation een nieuwe, innovatieve steenwoloplossing op de markt. Sales Executive Saskia Putter legt uit: “Onze nieuwe Rock4All steenwolplaten zijn geschikt voor elke isolatieklus. Je kunt deze steenwol namelijk uitstekend toepassen bij het isoleren van binnentoepassingen zoals plafonds, scheidings- en voorzetwanden of bij de na-isolatie van een hellend dak. Bovendien kun je de Rock4All steenwolplaten ook goed buiten gebruiken als spouwmuurisolatie.”

Eén plaat met unieke prestaties
Het unieke product is ontwikkeld omdat er vraag van onze klanten was naar een universele isolatieplaat die niet irriteert aan huid en handen. “Met onze bewezen Ecose Technology kunnen we hierop inspelen. We zien dat er ruimte is in de markt, zeker omdat we ons met dit product vooral richten op de zogenaamde afhaalklanten, zoals zzp’ers. Zij hebben vanaf nu nog maar één type plaat nodig die uitstekend presteert op het vlak van thermische isolatie, akoestiek en brandveiligheid. Ook voor de handel is één universele plaat een groot voordeel: dit werkt ruimtebesparend en de omloopsnelheid stijgt. “

De Rock4All steenwolplaten zijn geproduceerd uit sterke minerale vezels met een goede drukweerstand. De isolatieplaten voelen daardoor zeer stevig aan. Rock4All heeft brandklasse A1. “Het meest bijzondere aan onze Rock4All steenwolisolatie is dat deze gemaakt wordt met Ecose Technology. Ecose is het unieke, 100% natuurlijke bindmiddel van Knauf Insulation. Zo uniek dat er een patent op zit.”

Duurzaam en vrij van irritatie
“Dit unieke, natuurlijke bindmiddel gebruiken we al voor de productie van glaswol en minerale wol”, vervolgt Saskia Putter. “Nu dus ook voor steenwol. De isolatieplaten met Ecose Technology zijn daardoor niet alleen vriendelijk voor mens en milieu, maar passen ook in onze duurzaamheidsstrategie. Omdat dit bindmiddel géén toegevoegde formaldehyde, geen fenol en geen acrylaten bevat, verwerkt de isolatie veel prettiger. Het heeft geen geur en stoft veel minder. Voor de productie is bovendien 70% minder energie nodig in vergelijking tot de productie van traditionele bindmiddelen die gebaseerd zijn op formaldehyde. Onze isolatiematerialen hebben geen emissie van schadelijke stoffen waardoor we ook hiervoor de hoogste erkenning in Eurofins Gold uitkomen voor gezonde binnenluchtkwaliteit. Hoe je onze glaswol- en steenwolisolatie met Ecose Technology herkent? Aan de natuurlijke bruine kleur.”

“We hebben Rock4All afgelopen maand geïntroduceerd en de eerste reacties zijn positief”, zegt Putter enthousiast. “Een aantal groothandels heeft het al op voorraad en momenteel voeren we veel gesprekken. Het is mooi dat we nu naast glaswol ook steenwol aan kunnen bieden. Een klant kan dan zelf kiezen welk materiaal hij selecteert als ideale isolatietoepassing.” Eén merk voor al je isolatie: die gedachte zet Knauf Insulation later dit jaar door. “Dan openen we in Gilze een nieuw Europees distributiecentrum en kantoorlocatie, dat wordt de centrale hub van waaruit onze steenwol en Heraklith houtwol worden gedistribueerd.”