Transferro verwelkomt twee nieuwe leden per 1 januari 2021. 

De nieuwe Transferro-leden zijn Boiten Techniek en Prinsen Tools.

Boiten, Stadskanaal

Boiten Techniek uit Stadskanaal is een familiebedrijf, in 1911 opgericht door de grootvader van broers Marcel en Ronnie Helweg. “Onze grootvader is begonnen met een kleine IJzerhandel winkel, hij verkocht daarnaast ook propaangas.” Dat propaangas is nog steeds een nevenactiviteit van Boiten. “We hebben een eigen gasflessendepot met voornamelijk propaangas. We verkopen daar ons eigen Boiten gas en heftruckflessen”, aldus Marcel. “In onze groothandel focussen we echt op service, zo hebben we vier baliemedewerkers en vier vertegenwoordigers en die zijn áltijd druk. We inventariseren wat onze (vaste) klanten nodig hebben en bezorgen onze bestellingen zelf. De klant volledig ontzorgen is ons doel.”

A-merken uitbreiden

In de toekomst wil Boiten Techniek het assortiment aan A-merken nog verder uitbreiden. “Het is zo belangrijk om mee te gaan met de wensen van de klant. De aansluiting bij Transferro helpt ons daarbij. Het inkoopvoordeel geeft ons de mogelijkheid om ons assortiment te verbreden, zonder vast te zitten aan de hoge volumes. Daarbij is de centrale opslag een mooie bijkomstigheid. We zien erg uit naar deze samenwerking en de toekomst!”

Prinsen, Veldhoven

Prinsen Tools & Techniek, een bekende naam in de omgeving van Veldhoven, en dat al sinds 1927. Opa Prinsen begon met een kapperszaak en breidde dit na de Tweede Wereldoorlog uit tot de verkoop van huishoudelijke artikelen, glaswerk en gereedschap. Nu, bijna 100 jaar later, staat kleinzoon Ton Prinsen aan het roer. 14 jaar geleden nam hij de zaak over van zijn vader en zette hij de bekende naam voort.

Markt verandert

Ton Prinsen: “Prinsen Tools & Techniek staat voor service: we denken oplossingsgericht en hebben veel kennis in huis. Daarnaast hebben we een breed assortiment waarmee we elke klant kunnen bedienen, van zzp’er tot doe-het-zelver.” Vijf jaar geleden zag Prinsen iets veranderen in de markt. “Ik merkte dat de handel onder druk kwam te staan vanwege de online verkoop van gereedschap en machines en besloot een website te beginnen. Dat was nog niet zo makkelijk, toen kwam gelukkig mijn compagnon Jurgen Verhoeven in beeld.”

Mtools

Met de marktkennis van Ton en vaardigheden van Jurgen ontstond Mtools.nl – een webshop voor professionele gereedschappen, met een grote focus op Makita producten. “En toen ging het heel snel. We begonnen aan een inpaktafel achter de balie in Veldhoven maar moesten al snel ons magazijn uitbreiden. Inmiddels hebben we een magazijn van 800m2.” Prinsen heeft een mooi toekomstperspectief voor ogen. “We willen zorgen voor continuïteit en ons marktgebied ten alle tijden kunnen bedienen, zowel lokaal als online. Daarom sluiten we ons aan bij Transferro. Het centrale magazijn is voordelig voor onze opslag en met de vele A-merken die Transferro biedt kunnen we ons assortiment nóg meer uitbreiden.”