Happie met een appie, dat start BMN. Een maaltijd via de bouwmaterialenhandel. Eetklaar en keetklaar.

Goed zeg! Dit bleek dus een 1-april-grap te zijn van BMN. 
 

"Met just-in-time leveringen zien mijn chauffeurs de bouw in verschillende hoedanigheden, op verschillende momenten gedurende de dag", zag de logistiek manager van BMN. "De klant bepaalt een tijdstip, de chauffeurs komen dan ook op dat moment, ’s ochtends vroeg tot laat in de avonden. Bij het lossen van de materialen en het controleren van de bestelling moet de aannemer of projectleider aanwezig zijn. Die moet vaak uit de keet getrokken worden, omdat ‘ie zit te lunchen. Ik kan het niet hebben dat m’n personeel moet wachten tot hij is uitgegeten. Ik heb ook een klok, weet je”, aldus Rap.

Maaltijden bezorgen

Gerard ging terug naar de bron van het probleem. “Als wij niet willen wachten tot het eten op is, moeten wij zelf degene zijn die de maaltijden komen brengen. De ritten maken wij toch wel, en in de cabine is voldoende ruimte om de maaltijden op te slaan, gekoeld en wel.” Het lost ook meteen het afvalprobleem op. “Wij kunnen direct het afval meenemen, terug naar het magazijn. Met de afvalretourstraten op diverse vestigingen door heel Nederland kan alles gescheiden worden. Samen met SUEZ hebben wij afspraken. Momenteel ondervinden we de mogelijkheden om de maaltijden in gerecycled materiaal te verpakken. Van bouwafval naar verpakkingsmal, zeg maar.”

Lokale restaurants en café's

Voor de pilot zijn we met lokale restaurants digitaal om tafel gegaan om een diversiteit in daghappen te creëren. Per vestiging zijn zo’n vijf restaurants en cafés aangehaakt. "Ook niet meer dan dat: voor een culinair hoogstandje adviseer ik je ergens anders te bestellen. Nee, snel en gemiddeld gezond, tegen een lage prijs, geleverd wanneer jij dat wilt. Dat bieden we.”