Met ingang van 1 januari 2022 treedt groothandel voor de stukadoor Stucshop (onderdeel van Olijslager groep) toe tot inkoopgroep 4Plus.

Stucshop is een specialistische groothandel in afbouwmaterialen, gevestigd in Emmen. Vanuit 22 verkoop- en servicepunten in Noord-Oost Nederland worden professionals als stukadoors en afbouwbedrijven vakkundig geadviseerd en voorzien van hoogwaardige apparatuur en verbruiksmaterialen. Stucshop maakt deel uit van de Olijslager groep. Olijslager is van origine een groothandel in verf- en non-paint producten voor de professionele schilder en DHZ-winkels. Behalve Stucshop maken ook Schriever (bouw- en industriespecialiteiten), twee Probin-bedrijven (ijzerwaren-formule van Transferro) en de glasgroothandel VAG Glas deel uit van deze groep.

Olijslager Groep eigenaar Robert van Büseck: “Met de toetreding tot 4Plus sluiten we ons aan bij een sterke inkooporganisatie. Goede inkoopvoorwaarden, een kwalitatief nog betere samenwerking met leveranciers en effectief optrekken in een markt die snel digitaliseert zijn voor ons belangrijke redenen om toe te treden. Daarnaast klikte het in de voorbereidingsfase ook nog eens heel goed”.

4Plus is een inkoopgroep van en voor zelfstandige ondernemers actief in de professionele handel in bouwmaterialen. Behalve gemeenschappelijke inkoop wordt vanuit een centraal magazijn in Born de logistiek voor de ruim 70 aangesloten vestigingen verspreid over het hele land geoptimaliseerd. De helft van deze vestigingen opereert onder eigen naam in combinatie met de verkoopformule “BouwPartner”. 4Plus beschikt over een eigen private label “ProfPartner” en ondersteunt ondernemers desgewenst bij de consumentenmarketing met het concept “Mijn Thuis”.

4Plus directeur Kees Machielse: “Het is ons beleid om naast algemene bouwmaterialenhandelaren ook met specialistische bedrijven de kennis en inkoopkracht binnen onze groep van Nederlandse familiebedrijven verder te versterken. Wij zijn dan ook erg ingenomen met de toetreding van Stucshop, dat ook qua ondernemerschap mooi aansluit bij het karakter van onze groep .”

Op de foto: Kees Machielse (4Plus) en Robert van Büseck (Olijslager) ondertekenen de participatieovereenkomst.