Sakol bestond in 2019 al 40 jaar en zat sinds die tijd niet stil. De omzet groeide hard, het marktaandeel ook. En qua organisatie veranderde er ook het nodige. 

De Sakol groep heeft in 2021 een recordomzet van een kleine € 400 mln geboekt”, zo zegt directeur Marc Kling. “Daarmee realiseerden we een plus van 25% ten opzichte van 2020 dat ook al een jaar was van uitzonderlijke groei.”

Marktaandeel groeide 8%

Kling leest dat af aan de cijfers van de Omzetmonitor Bouwgroothandel. Die marktmonitor toont hem ook dat het marktaandeel van de gezamenlijke Sakol-leden bijna 8% groeide. Van 7,7% in 2020 naar 8,3% in 2021. “En daar zijn we als groep van samenwerkende zelfstandige bouwleveranciers trots op”, zegt Kling.

Directie, DC, ERP, Academy

Naast de commerciële groei heeft Sakol ook op veel andere terreinen een grote ontwikkeling doorgemaakt:

  • In 2021 is Marc Kling als nieuwe directeur aangesteld;
  • In 2020 werd een nieuw centraal magazijn in gebruik genomen;
  • Sakol heeft de overstap naar een nieuw ERP-systeem gemaakt;
  • En er is samen met een groep van leveranciers een online leeromgeving voor medewerkers ontwikkeld; De Bouw.coach Academy.

Sakol bestaat uit:

Lees meer over Sakol op MIXpro. Benieuwd naar Sakol en andere dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].