Met de overname van TDC De Mors uit Borculo zet Dozon de volgende stap in zijn groeistrategie.

Dozon heeft verkoopvestigingen in Doetinchem, Ede, Enschede, Haaksbergen, Lichtenvoorde, Tiel, Veenendaal en Zevenaar. Vanuit het logistieke centrum in Doetinchem worden klanten binnen 24 uur beleverd. Dozon levert een breed assortiment hang- en sluitwerk, bouwbeslag, gereedschap, machines en verbruiksartikelen aan bouw- en bouwgerelateerde klantengroepen.

Dozon gaat openen en overnemen

Dozon heeft, als – zelfverklaard –  'leukste familiebedrijf van de Achterhoek (en omstreken)', de strategie om de komende jaren uit te groeien tot een grote regionale speler op het gebied van bouw- en bouwaanverwante klantengroepen. Dozon zal daarom de komende jaren op strategische plaatsen in de regio's Achterhoek, Twente en Veluwe vestigingen openen en ovememen.

Walvoort door in Solar

Omdat eigenaar Bouke Walvoort ontdekte dat hij meer en meer passie voor de zonne-energie-wereld kreeg, heeft hij besloten zich te focussen op De Mors Solar en zijn TDC de Mors te verkopen aan Dozon. De Mors zal onder de naam Dozon Borculo op dézelfde locatie aan de Bosberg 25 in Borculo worden voortgezet. De definitieve integratie van de activiteiten is gepland voor 31 iuli 2022. Vanaf 1 augustus is de van Dozon bekende service voor alle bestaande en nieuwe klanten van Dozon en De Mors in alle 9 vestigingen beschikbaar.

In 2015 maakte MIXpro al eens een Close Up over Bauke Walvoort en TDC De Mors.

TDC De Mors is lid van Transferro, Dozon van Ferney.

Deze overname is er een in de categorie van middelgrote spelers op de ijzerwarenmarkt die groeien. Ze doen dat om opgewassen te blijven tegen de almaar groter groeiende ijzerwarengiganten Isero, Polvo en Destil.

Check MIXpro-berichten over expansie, lees 'De slag om de ijzerwarenmarkt'. Of check onze [Business Update Bouwgroothandel] voor alle dwarsverbanden, marktcijfers en ontwikkelingen in de complete bouwgroothandel.