Grafton Group PLC - credit buidersmerchantsnews.jpg

Grafton Netherlands scoort goed in 2022

Met 14,4% meer omzet groeide Grafton in Nederland harder dan de totale Grafton-groep. Ook de winstmarge in Nederland springt er uit in de groepscijfers.

Met een omzet van £ 168,7 mln zag Grafton Netherlands zijn omzet in het eerste halfjaar van 2022 met 14,4% groeien. Gecorrigeerd voor valutaschommelingen bedroeg de groei zelfs 17,8%.

Grafton Groep groeide 12%

Mooie halfjaar-cijfers voor de dochter van het Ierse Grafton PLC die bij ons vooral gestalte krijgt in ijzerwarengiganten Isero en Polvo. Maar de Grafon Netherlands-groep omvat ook vestigingen van Gunters en Meuser, Scholte en de Vries Estoppey, Govers (4) en sinds kort Regts (5). De Grafton-groep als geheel is actief in Ierland, UK, Finland en NL en zag zijn omzet met 12,2% groeien tot £ 1.153 mln met 4,4% minder winst. Die 'adjusted operating profit' bedraagt nog altijd een mooie £ 151 mln, een slordige 7,5% (adjusted operating profit margin).

Hogere winstmarge voor Grafton in Nederland

Met die 7,5% groeps-marge vergeleken is Grafton Netherlands heel rendabel voor de groep. De winst van Grafton Netherlands groeide met meer dan 32% (bijna 40% gecorrigeerd voor valuta) uit tot £ 21,2 mln, waarmee de marge op 12,5% komt.  Van de 361 vestigingen van de complete Grafton-groep zijn er 123 van Grafton Netherlands. Samen maken die Nederlandse vestigingen net geen 15% van de omzet van Grafton PLC uit.

Hier check je de complete H1-2022-cijfers van Grafton Group PLC.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee